長槍平天下? 吸取中印邊境「吃虧」教訓 解放軍「削尖鋼管」新武器出籠

179 回覆
57 Like 6 Dislike
人地同樣都用一隻手黎捉住你枝槍 唔會有好大劣勢 如果真係咁無用就唔會keep住咁多年都仲用緊
印仔會唔會出象兵?佢哋練到D象衝埋嚟都好高攻下
另一隻手揸住個盾喎
咁有咩問題 你都可以用盾黎擋人地枝槍 同埋你既角度係人地牽制緊你 但其實都只係互相牽制 你扯枝槍返黎如果人地唔夠大力一係就要鬆手 一係就成個人俾你扯左過黎
我赤手空拳/唔係同你用同款武器,假如你支槍畀我雙手捉住,你單手點爭啊
咁你咪兩隻手都無得用 但我仲有一隻手拎住個盾
高原都用唔到象兵
支槍嘛畀人搶咗/你揸住個盾都冇攻擊力
有無諗過可以拎住個盾衝過黎撞你 到時你一係硬食 一係就鬆手

紙上談兵其實意義不大 但咁多年黎都無被淘汰就知有佢既作用
盾衝 HP-1
訓練,材料成本低,所以冇淘汰
同等體型拎住個盾撞埋黎你覺得係咁細傷害都無辦法 你可以繼續堅持
有完勝咩,幾秒真男人
你篤死佢50個佢篤死你50個,死100個士兵乜都完
你開一槍打死一個,佢就開槍打死你幾個,你就開槍打死佢幾十個,跟住就百幾個,幾百個,跟住就全面開火唔使完
就係兩邊都唔想開槍先

呢啲片開黎就係為咗各場合嘴炮用,開真槍先咪落道義下風囉
完美演釋
一膽二力三功夫,越簡單越實用
中印兩國有簽條約
話雙方邊境衝突時只可以用"冷兵器"
你個比喻好似唔太好
你篤死一個,佢又篤返死你幾個,你又再拖馬篤返死你幾十個,之後幾百個。咪一樣唔會完
篤死人要體力要時間要埋身仲未必篤得死,點樣唔完
點同軍火駁火比
點解你會假設咗死一百個就會完?
其實沖去篤第一個人果刻,已等同宣戰
呢啲其實冇得贏,兩邊只求打個和,大家開開心心打完各自返去攞個彩
使鬼假設咩支印又唔係未打過
有削尖水喉通
差老牛摺凳啤酒樽就齊裝
羅馬帝國?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞