去 RMIT exchange 10日

5 回覆
0 Like 3 Dislike
有冇人去過澳洲 RMIT?我見平均 100舊一餐果邊,8月天氣落雪,有冇乜野玩 Melbourne ?介紹下平民窮撚學生指南~~~~~
Melbourne 落雪
係Melb留學緊其實冇乜嘢好玩 CBD食飯就平均$15 -$20一餐睇你大唔大食啦 如果抱著旅遊心態嘅10日CBD附近都夠玩 有啲咩移民博物館 監獄博物館 潮人街之類 中意飲酒clubbing嘅呢度都有幾間唔錯無記錯最近逄星期三都有night market類似啲美食展咁仲有Sunday market 中意shopping嘅可以去下Chaddy有個所謂南半球最大嘅shopping mall
我唔計基本屋租電話費水電煤一個月洗費大約$1500澳紙 (本人洗好多錢係食方面)咁你自己衡量下10日要用幾多啦
Melbourne 有條食街,不過我唔記得左個名
好似唔係CBD 入面
但值得一去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞