代友貼 : 黑店PET TRAVEL

35 回覆
82 Like 0 Dislike

黑店PET TRAVEL
.
我隻Sylphester 終於平安到澳洲+隔離完, 我可以放心出呢個post. 我平時唔上網留bad reviews , 覺得對方要揾食,留返飯路俾人. 但係呢一次真係唔出聲唔得, 因為真係唔想有太多人再受害
.
2022 年8月我揾左PET TRAVEL 幫我搞貓貓移民, 預計2023年4月返澳洲. 當時接電話嘅女仔非常好, 但係公司負責人Paco成個過程非常rude + 唔專業
.
Paco 唔會解釋application procedure 亦唔會update 你佢做咗啲乜. 2022 年12月佢答我話已經申請左import permit. 我follow up 時佢仲要話”你擔心冇quarantine spot 仲好啦” “你催都冇用”
.
2023年1月我自己發現澳洲改新制. 同Paco 講我隻貓喺澳洲黎,問佢要唔要俾咩文件佢. Paco 覆”The changes is not effect to u since we do the iso microchip, some people didn’t, they will be effect, so we don’t need to update because the changes are not related to u, so it is not updated to u”
.
兩個月冇任何messages 來往, 到3月都未有消息嘅時候,我同Andy 決定打電話去香港寵物移民澳洲政府查詢. 發現原來澳洲政府2月時有contact 過Paco , 仲俾咗3個options 俾Paco 揀. 但係佢冇通知過我哋, 而且揀錯option (應該揀Option 2-Returning Australian Cat )澳洲政府話好彩我哋打電話去 如果唔係就可能等多半年
.
我地email 返澳洲政府證明隻貓係澳洲出口. 3日工作日後澳洲政府再通知, 話application 最後”Acknowledge of Penalties “ 果part 填左 “No” (其實好似啲terms & conditions 要你一定要同意)原來Paco又填錯野🤷🏻‍♀️ 改返後 即日收到澳洲import permit
.
5月時因為Qantas 未開返HK-Melbourne 航線, 我只好揀Singapore Airline. 但係Singapore airline 話要透過佢哋3間authorised pet agents 可以book 到寵物機票. PET TRAVEL 並唔係authorised agent , (Paco 亦都冇同我講過) 所以我決定轉agent. 當我上PET TRAVEL 喺中環office 諗住拎返Sylphester啲文件, Paco 竟然話要俾埋尾數先有文件, 仲話啲文件唔喺office
.
喺我唔冷靜嘅情況下,出手喺個櫃到指俾Paco 睇文件喺邊, Paco 就報警話我喺倒亂. 佢一直同警察講 係澳洲政府改左制 ,完全冇話自己出錯. 我唯有俾錢拎返文件. 仲俾迫簽新contract 話唔追究
.
如果大家有朋友要帶寵物移民 請提一提 千祈唔好幫襯呢間黑店PET TRAVEL. 大家可以選擇Vpro
.
PET TRAVEL 地址
香港中環德輔道中84-86號章記大廈9樓01室
.
PET TRAVEL電話
+852 6358 3131 (香港)
.
PET TRAVEL電郵
info@pettravel.hk

#pettravelhk
#hkpettravel
#香港寵物移民
#寵物移民澳洲
係咪同一間??

老闆個阿媽打嚟同我講佢個仔冇鍾意過我(有多圖)
https://lih.kg/3427698
好明顯係啦
屌 我都認得PACO呢個大名
paco呢個柒頭真心有撚病
估唔到做野都係咁撚求其
推爆

點解可以有啲咁嘅廢柴
呢單野再叫叫媽咪幫手啦
屌 又係呢條友
媽媽佢地恰我
佢媽咪有冇打嚟屌柒你
真心唔明點解做人可以做到咁廢
間公司真正出錢嗰個係佢老母啦
快啲執柒佢
直接將啲錢養攞嚟養個低b仔啦
照顧唔到就送個低b仔去療養中心
等佢同啲護理員講You are so pretty
會唔會推post推到條推到條傻仔自殺架
揾個唔係p牌開有力啲
咁都得
笑死又係佢
以為佢又溝唔到女
原來真係爆鑊
Paco mami del哂google map comment
媽咪呀

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞