馬來西亞旅遊 算唔算被低估左?

126 回覆
28 Like 63 Dislike
沙巴唔係城市
yes, 我想講嘅係哥打京拿巴魯
我相信同我傾果d唔係呃錢既,
同我傾果d基本上都係餐廳老闆
治安好撚差
比人偷電話 打劫乜都有
Grab啦,冇撚搭過的士。
KL地鐵搞掂,好玩過曼谷
馬來西亞市容好過泰國一倍
啲人英文幾好,馬拉華人整體好健談
去過檳城覺得好正

馬拉啲街同馬路齊整過泰國,又唔會周街電線電欖
仲有英聯邦影子
馬來西亞交通費先抵
吉隆坡去馬六甲 坐大巴兩個鐘車 先廿零蚊港紙
去渡假係幾好
但千其唔好著到身光頸靚又撈又剩
隨時手都比人斬撚埋
你個名嗰個地方都唔錯
但真係幾好食
覺得外國backpackers鍾意泰國+柬埔寨+越南咁玩
多過由泰國南下去馬來西亞+新加坡

The Banana Pancake Trail guides you through South-East Asia, taking you through at least 4, but up to 9 beautiful countries. The most basic version of the Banana Route takes you through Thailand, Laos, Vietnam and Cambodia. These countries are commonly agreed to be the foundation of the trail. However, many backpackers choose to extend their trip to Myanmar, Malaysia, Singapore, Indonesia and The Philippines.
呢個真係麻麻
真係完全靠grab出入
提提大家grab係可以揀現金付款
我嗰陣仲勁on9咁嘗試加信用卡(加唔到嘅)
Grab最好就係有得用信用卡喎
去越南加到喎
早幾年去過沙巴,認為旅遊區都幾劏客

日本性價比高D

上神山好貴🥺相比起上富士山平好多🥺

離開遊客區就平既,不過衞生又再差D
每個國家唔同
新加坡都加到
有冇出啲外島?
安全問題
住嘅話吉隆坡真係高汁過曼谷好多,真係日日出街望到堆電線、舊樓、好多路仲比BTS遮住咗,仲有好多冇門巴士周圍走,成個城市居住體驗好差,不過曼谷娛樂係真係一流
講真如果去馬來西亞,只會去吉隆坡,馬六甲,怡保,檳城依啲地方,因為比較多華人,沙巴真係唔建議,我老友話近菲律賓南部,治安差
沙巴KK治安ok,因為望西面

講緊係東邊城市山打根同仙本娜治安差,因為同菲律賓蘇錄群島對望,武裝份子阿布沙爺夫根據地,班Abu Sayaff成日揸大飛偷襲馬拉個邊同老笠。
馬來人定華人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞