其實幾多人真係用緊5G?

260 回覆
71 Like 19 Dislike
Club sim呢排個priority明顯係set低左
我都係因為咁先轉返正台
改善係有 不過唔大
如果你度有其他台收得好直接轉台好過
中左計比3百幾蚊用左兩年5g,唔係完全無快,最高速係好似會快dd ,不過ping反而唔穩,仲食電左,搞到用左一排要關左個5g黎慳電,一完約即刻轉返4g,喺街睇片一啲分別都無
問題係club sim簽佐約,要轉正台可以選擇csl...
佢地肯比你合約期內轉返正台?
yes, 重新開始一份新合約
價錢差幾遠?
你想有乜分別?我用42mb限速plan睇片打機remote desktop都全速無lag過,4g full speed本來都已經冇可能用得盡個速度,都唔明點解會有傻西瓜轉用5g, 仲要係因為個速度
38。
用緊club sim限速42mb, 120冇限。csl 5g, 158, 50g, 之後限速1m。

只要你唔介意簽過份約就ok
改善一定有 只係唔係100%咁解
始終csl priority都未係最高
轉咗用8Gan2機
5G又無以前咁食電,不過同4G比就真係無分別
等陣先
我記得呢個都係club sim plan黎
你問清楚喎
club sim個份都只係用佐6,7個月,唔係好耐。1010應該貴好多吧...
用緊CMHK 250GB plan真係唔差 office本身收得差 平時係街正常都3-400
華為
csl自己個qos set得好怪
其實1010係咪最高都有好多講法
有d人話貴plan有經理跟開果d係高好多
有d人又話其實1010無prioirty
因為慢既地方1010都係慢
不過club sim差左係我個人體感好明顯既
其實一樣,係價錢唔同
用緊
問佐,真係club sim plan。咁真係唔轉好過轉

佢地會撈埋正台plan黎sell你
有冇分別真係無人答到你
但我由無約club sim轉返正台就感覺到有分別
如果要轉正台,佢地應該都會俾。不過正台貴唔少,唔太值。

Smt 個5G 真係笑話嚟
4G 仲快過佢
5g牙,吾好再問拉

香港5g得啖笑
會唔會熱啲?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞