滅蟻藥推介

18 回覆
2 Like 1 Dislike
屋企廚櫃不斷有蟻 但搵唔到邊到滅源頭
想問有冇邊隻蟻藥推介
用過蟲蟻淨 啲蟻冇食過
搵滅蟲公司有冇用?
我試過花盤有蟻竇,去園藝店買專門滅蟻藥,好見效。特點係店員問我,係咪肯定係蟻?

可能只殺到蟻
超市/日本城都有蟻藥都有用架
仲有要用漂白水抺佢哋行過嘅地方
放蟻藥頭幾日會好多蟻,因為去拎藥食
由得佢哋食,幾日之後就會冚家搞掂
螞蟻絕 依隻得唔得?
唔知呢 我通常用滅強藥
都有用過滅強加滅蟻藥,都唔覺有強同蟻
去日本城睇下,有好多可以揀
你仲未搞掂咩
試左一排 蟲蟻淨 但引唔到佢食
噴完bio kill 啲蟻識得由第二到走出黎
搵滅蟲公司啦
滅蟲代理拎果d藥勁好多
要玩傳染性
留tg
留名
咁你要搵到個巢穴,之後搵膠紙封死佢
以前都試過咁
之後再用清潔劑抺附近,再加藥
應該好快無事
因為個源頭係廚櫃後面 我封唔到 所以應該封唔到
用有boron成份嘅藥(例如ant-rid)殺蟻后先有用。
香港係咪冇得買? 上網睇好似得海外eg Amazon有
拜滅士 螞蟻藥 我見HKTVMALL有 八十幾蚊 想平就搵馬云..
呢隻堅work, 幾日就唔見哂啲蟻
我都要用2次先無曬 可能仲有D蟻蛋未清 清埋就無曬
sorry唔清楚上網買囉
搭單問吓有冇啲防水嘅蟻藥推介。
浴室地板有蟻,由窗出面爬入嚟。
已經喺窗出面落咗啲螞蟻絕,但日日落雨啲蟻藥一濕又影響效力。
浴室裡面又係,每日要沖涼所以基本上牆身地板好易濕水,冇乜位落藥。
用啲可以沖涼時拎開嘅餌盒又吸引唔到啲蟻食。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞