回程機票no show 一問

18 回覆
1 Like 7 Dislike
小弟買咗emirates 機票喺Budapest返香港,中途喺曼谷會有layoff,想問下最後一程喺曼谷返香港no show 會唔會有penalties 嗰啲 定係要同emirates cancel最後一程機票唔該哂
On9打去航空公司問囉
布達佩斯check in時講聲
你係客比左錢 照計唔鐘意咪唔去
你如果永世唔搭返佢係可以唔理

不過cancel都仲可以拎返機場稅
點解預左都唔搭唔cancel姐
伸手黨
一般黎講都冇事
話唔舒服想返泰國屋企人屋企咬你唔食
幾時人唔飛 行李都要offload 當然越早講越唔麻煩到人
唔該哂咁多位巴打,已經問埋emirates 嗰邊
你冇行李
冇呀 得hand carry
有. 6個鐘前取消唔當no show. 但stop over 你取消唔會退機場稅. 同埋bkk 返香港ek 個位好值錢
如果你係想曼谷玩一陣先再返香港可以改bkk stopover. 比改機票手續費加機場稅加機票差價.
即係可以check in嗰陣同地勤講取消last leg咁樣 我問emirates 佢話cancellation 要2800蚊
好唔該哂ching
no. 我估你買個leg 係dxb-bkk, 等幾個鐘或者1日後再返香港.你check in 話取消個罰款好貴同有機會取消埋你去bkk 程機. 你張票係唔係經ek 買? 自己上去改機票話加個stop over 佢會計一次個錢. 如果收你天價你打去廣東話hotline 話要加stopover,佢地通常識幫你用返岩個價錢去改機票。 如果經ota 就咩都幫你唔到
我係經emirates 買嘅,咁我遲少少打去emirates cs 度問 唔該哂ching
你張機票有寫Rules 㗎嗎😌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞