7月渣打馬拉松活期存款

69 回覆
12 Like 3 Dislike
我冇咩本,放心,賺唔多,我係個死窮鬼黎
比多幾百萬家家,我會諗諗多差唔多2%,我咩都做
你有錢買樓,又有Extra錢放落Mortgage Link已經好好啦,不過其實你可以賺更多,得閒過隔離post睇一睇

嗰班人都好有心教晒大家點樣賺多啲

定期存款邊間好? (29)
https://lih.kg/3454202
如果中途攞錢 啲息點計
計你擺幾日
完左p.a幾多?
想問下月底先入錢會高d息
係咪因為可以直接enjoy到第2階段個息?
如果你8月30號先做,而佢又未更改任何條款嘅話,你筆錢keep到 2/1/2024 大概可以享有 4.566%

下月底先入錢” (i.e. 1/9 onwards?) 就係另一個玩法,佢每個月嘅月尾或者月頭會公布下一個月嘅條款
冇㗎,如果你有1000萬現金,每年回報率差 2% = HK$200,000 咋嘛

對連登仔嚟講一定係散子
你應該要10月2號前入錢先會跟呢三階段息率俾你
佢10月2號之後就會再改息率
如果我而家入 有成1個半月都係2%
咁咪好唔抵?
恆生擺3個月都4.1啦
好似準備又有新一期活期馬拉松 上次8月做嗰啲 可唔可以直接做落11月到?定要新資金
今日做,揸到到期,好似有 4.5%

7月份做咗$10m馬拉松,希望今個月尾到期之後可以當返新資金,唔使我轉來轉去
最煩係轉黎轉去
如果你嗰個係活期馬拉松嗰户口 就一直放就可以
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞