今次華格納政變好鬼似2016年土耳其政變

37 回覆
37 Like 40 Dislike
廚房佬話星期五係烏克蘭被俄軍炸,便立即用左一日佔左一個有差唔多一百萬人的城市

當真係俄軍炸,俄軍應該有準備佢會咬返轉頭

當廚房佬自編自導自演,你想食鬼左國防部條友應該静静同班人直接走去莫斯科國防部打入去,而唔係去一個差唔多千幾公里的城市叫佢下台

普京今次似係想學佢老友埃爾多安搵理由清算政敵

埃爾多安在半夜的電視直播聲稱有人發動政變及鼓勵民眾上街對付謀反的士兵,隨後便有配備武器的民眾追打士兵,警察卻視而不見,海軍艦艇奉命返回基地後便有多名指揮官遭到埃爾多安政府拘捕,政府在政變發生當晚已拘捕數千人,政變過程疑點重重[38],當晚報稱有叛軍包圍政府大樓及空襲總統府等,事後證實根本從未發生,埃爾多安政府在之後的大整肅,有數以萬計的軍人及公務員被拘留及開除,大量學校、新聞媒體與政治組織被解散及關閉,有紀錄片直指這場「政變」是總統埃爾多安為獨攬大權及剷除異己而自編自導自演[38][39]
國會縱火案?
長刀之夜2.0
岀核彈未姐
果個差唔多千幾公里外的城市入面有俄佬集團軍既HQ同埋前線機場
唔鎮壓住空軍準備比人炸
莫斯科咪都有空軍,你6個鐘去莫斯科,一早緊急升空炸撚左你堆人先啦
VKS司令啱啱先上水
如果係反普京一早係9月個時kharkiv被烏克蘭搶返的時候反啦,今次烏克蘭反攻,連烏克蘭自己都話不合期望
連普京都收到消息做緊直播,空軍應該快手去炸人啦,點會咁休閒仲係度食花生
土耳其係聲稱有人, 今次有晒大台出晒名。
當你係大廚,俄羅斯既英雄。 你會配合演呢場戲?

就算唔係叛變,起碼都係權鬥level
烏克蘭不合期望係講緊失地拎極都好小 但俄佬死既人 如果佢咁都不合期望 烏克蘭當自己神定俄佬係弱智
大外宣就係咁玩架啦
百萬人城市者 又唔係百萬兵城市
有輪有廓唔通真係一個月後普京同大廚攬頭攬頸話我地做左齣好戲咁咩
小粉紅級陰謀論
長刀之夜2.0要開始
政變等於火山爆發,隨時都有機會發生
其實比得佢長車直入唔阻
擺明空城計
cctoy唔會見到個post
唔洗一個月
去左非洲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞