7月10日起淘寶,用支付寶餘額/銀行戶口畀錢,都要收手續費

341 回覆
42 Like 401 Dislike
仆街搞到以後唔夠膽淘寶
又唔洗年費有乜所謂
我以後都唔會擺餘額入去

用餘額都無著數既
霸住我個Credit limit
用aeon wakuwaku 唔得咩? 賺返佢6%
淘寶簽賬合資格?
唔淘, 不過見張圖咁寫
即係迫D人入錢落佢旗下既銀行
同埋咩叫做餘額及銀行賬戶??

同今朝睇既tipflation有咩分別
借D E又收多D錢???
恒生銀行張卡網上結賬有5%回贈,(5-1.3=3.7%)
有冇人知淘寶都係計網上結賬??
免運費未呀 屌你老母
其實冇咩所謂
本身用餘額咪轉中銀卡
餘額繼續射入銀行算
飛去日本買100yen店仲撚抵,全部都6蚊既野
有關係? 我中銀有幾張
但都係共用一個額既?
無左免費淘寶,我做乜野要Keep餘額係支那寶?
年費
多人用果陣就開始
關事嘅應該有下面呢兩段,另外之前問過唔包paypal。
利申幾年冇淘寶。

網上簽賬指合資格客戶於網上以港幣或外幣完成簽賬,外幣簽賬金額以折算為港幣並已誌賬於相關信用卡月結單上的金額爲準。AEON將根據 Mastercard Asia/Pacific (Hong Kong) Limited不時發佈的商戶編號或交易類別決定合資格之網上簽賬。以電子錢包內信用卡所作之網上簽賬並不計算為此類別合資格簽賬。

合資格簽賬不包括任何現金預支、現金套現分期、透過「AEON Netmember客戶服務」所作的繳費賬項、電子錢包增值/轉賬交易(包括但不限於AlipayHK、PayMe、TNG及WeChat Pay HK)、日日周轉之現金預支、手續費、年費、逾期費用、利息/財務費用、月結單分期計劃、籌碼兌換等賭博交易、未誌賬/取消/退款的交易及任何被發現為欺詐交易或最終被取消/退款之交易(「不合資格簽賬」)。

汁:
https://www.aeon.com.hk/tc/pdf/credit-card/AEONCARDWAKUWAKU_RBBD_TC.pdf
如果你又有其他中銀卡,的確就無影響
點解唔用中銀淘寶卡?
因為唔會個個都申請
喺中國市場下, VM都要做狗
Master先剛剛痴到支付寶去內地搵食
https://finance.mingpao.com/fin/instantf/20230621/1687328625616
用大陸銀行卡咪得
人民幣真香
搞撚錯呀 戶口俾錢都要收手續費
做大左,要割韮菜
支那寶都要俾手續費咩?
下個月開始要
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞