One OK Rock巡迴演唱會討論區 (3)

1001 回覆
14 Like 1 Dislike
日本牛幾萬yen 一張好撚貴
搵左你喇ching
[member]決定幫呢度既巴打抽一張OORxMFS,希望可以一齊睇到

先講一講以免比人話我假膠
(2位巴打睇到既話請高抬貴手唔好爆我出黎)

今次仲有2次抽飛既機會,「official 2次先行」同埋「一般先行」前者最多抽2張飛,後者最多4張。如果「official 2次先行」都係落選,我會係「一般先行」 再抽,但如果「official 2次先行」 我已經中既話我就唔會係「一般先行」 再抽架啦。礙於日本電話號碼有限同埋要人幫手交錢既關係,我兩次抽飛都係只會抽多額外一張 , 即係我一張+你一張。 如果兩次都抽唔中,咁證明我(地)真係無緣見證歷史誕生啦

今次我參考呢個post裡面一位巴打既部份做法:

因為係電子飛,所以會係開show前幾日 (i.e. 11/11) 先會有。所有分配門票、日本電話號碼事宜我會 免費 幫你搞埋。我只係收翻你門票同埋系統手續費 (門票¥12,000 + eplus手續費¥660 + 網上抽飛手續費¥330 + FamilyMart留位費¥220 = ¥13210), 匯率我會以交留位費個日為準。我都係會用random name picker 去揀一個巴打。

我自己會偏向係開show之前親身見面交收電子飛費用而唔選擇e-payment,原因有兩個。
(1) 我會收到你既錢後就會即刻轉交比日本朋友,以免佢幫我地預繳留位費之後我拖住佢條數太耐
(2) 如果你開show當日先知道黎唔到,我就會蝕左一個位既錢,所以我都要確保自己唔會有金錢上既損失。另外如果你會係10月睇香港場既話,我地當日交收會係最方便到雙方。至於係比住一半錢當訂金先定係比全數就可以同你再com。

另外請留意有機會以下三個情況:
(1) 抽中缺陷席 (比場地既柱/機器檔住, 或者企唔到起身)
(2) 有可能要提供你既英文全名比我做電子飛分配程序 (呢個tbc, 有請其他有經驗既巴打指教)
(3) 要同小弟一齊坐

===========================================
簡單總結一下 :
- 此行目的: 希望多啲巴打可以見證呢場歷史性演出
- 缺點: 有機會抽中缺陷席 + 要比你英文全名作後續安排 + 我地需要一齊坐一齊睇
- 流程: 會抽多總共兩次, 其中一次抽中我就會停止呢個計劃
- 費用及付款方法: ¥13210 (包括門票+手續費), 以現金方式提前面交
===========================================

始終都係講求大家之間信任,但連同上次4月日巡我相信好多人都係非常之希望睇到日本演唱會,見到原來上次呢度咁多巴打抽唔中就不如略盡綿力,我亦相信大家唔會甩底/呃人。

可以接受嘅話,麻煩留名,6/9 19:00截止。我用random name picker 抽左一位巴打後我會以Telegram聯絡。確認所有以上內容既巴打可以回覆呢個留言去留名

最後Sorry for 1999 + 希望大家有機會感受東京巨蛋既氣氛 (+我自己都可以去多一次)
留名 唔該曬巴打
我11月機票都買埋 係差張飛
抽唔到都要硬食黃牛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞