[香港勁揪] [Now 630及Now E免費直播] 19/6(一)香港大球場 20:00 香港 vs 泰國 即場討論區

1001 回覆
22 Like 2 Dislike
Philip 仔可摸耳打左翼鋒
感覺上港隊得佢敢帶波過人
https://www.instagram.com/p/CtoYqf7ShML/
#TrustTheProcess ── 自亞洲盃出線之後,香港波球迷口中多呢一句口號。結果定係過程重要,係一道常見哲學題,但點樣達成結果之前,擁抱過程係必需,而時間係漫長嘅。

邊個都知道港隊能力上嘅不足,我地會共同經歷賽果上嘅陣痛;邊個都知道土炮同入籍兵嘅平衡問題,我地堅信會搵到合適人才;邊個都知道香港足球滿佈負面新聞,我地繼續嘗試克服。

本地足球就係香港文化嘅關鍵一面。無論係 Road to 2024、2026、2027......,我地一於繼續喺香港隊嘅賽事尋找答案。星期一晚8點: 香港 對 泰國 ,塞爆打氣區之餘,一齊嘗試塞爆加山。

#打完飛機文就係重要嘅hashtag須知
#歡迎領取手幅印水紙等應援物
#換咗新衫拎咗應援歡迎tag返本台
#錯過買打氣tee請等下一輪公佈
#球迷互相教育互相進化
#90分鐘內外滲入港隊血液
#人工智能取代唔到人類支持
#入場撐爆香港隊
#贏和輸同樣撐到盡頭
#香港隊尋秦記
多謝支持
香港隊比賽從不缺席
m子宣傳香港足球真係但開風氣不為師
香港 vs 泰國
5.00 3.75 1.60
+0.75 2.05 1.80
2.75球 2.00 1.85
中國香港足球代表隊今晚布陣香港大球場主場友賽泰國。港足過去1年的8場比賽,嚴格來說有7場是「食白果」,今仗首先目標就是在球迷打氣見證下,爭取打破「入球荒」,再伺機爭勝。(NOW630、633台今晚8時直播)

港足近1年來在東亞錦標賽和友賽踢了8仗,其中今年3月主場打和新加坡1:1之役,靠對方的「擺烏龍」所得,餘下就只有在去年9月贏緬甸2:0時憑着自己球員入球,可惜該仗閉門進行。上周四港足作客僅負越南0:1,但絕非距離入球很遙遠,前鋒安永佳和中場黃威分別曾射中門楣和門柱,今仗在主場球迷吶喊助威,加上期望勞烈斯及茹子楠兩名中超球員趕及傷癒候命下,力爭憑自己攻破客軍大門。

泰國上周作客打和中國台北2:2,今次主要以二線球員為主,但仍有過百場國際賽經驗的前鋒當達領軍,不容輕視。
www.takungpao.com.hk/life/238149/2023/0619/862560.html
大把連位比你買
不過最好預買飛加入場要30-45分鐘
多謝支持
今晚覺得坐到幾多
落埋雨,睇嚟都唔會滿
唔落都唔滿啦
過萬應該可以嘅
多謝支持
你啱
扯紅旗嘅話我爬出去銅鑼灣
難得有個hold到波 控制到節奏 唔易甩波 又成日前插入波既中場
搵佢踢邊有啲晒
佢box to box 仲好啦
多謝支持
可以嘅話,搵一個朋友一次過買多啲,再約交收/喺門口派飛咪得,利申:買咗差唔多30張,已經分晒俾人
We are Hong Kong等陣見
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞