原來香港航空48小時前網上登機揀位要加錢?

72 回覆
7 Like 67 Dislike
可能我太多年冇去旅行
但非廉航online check in揀位唔係不嬲基本
你話早一個月前揀位要加錢就話姐
定香港航空已經變撚左廉航
香港航空本身定位唔係廉航
但根本變左廉航
行李又唔包 機上又冇娛樂系統 (之前壞左唔知整好未)
我都O撚左咀,咪唔揀囉!去到online check in 條隊仲慢過現場 check in
早排飛台北eva air網上揀位都要加價
唔係壞 係冇比錢
長榮喎
原來依家啲航空公司當我地係狗
CX一早都要收錢
你揀中特別位啫
HX依家係唔比錢買位直情唔比你online check in
On99
48小時內唔駛
其實依家係講緊online checkin 佢連random assign都唔比你
一定要你比錢
如果唔係就要counter check in
而家揀位要加錢係咪新常態黎
冇喎,普通位都要加錢架
你話特別位直頭係更高價錢
有包有野飲 平過廉航 睇開d啦
D空姐已經比人壓到好低人工架啦
依家連d乘客都要壓榨
而家間間都係咁

要機場自助機check in,再寄行李

次次都係得返單丁位,同行嘅人要打散坐

想一齊坐就要畀錢/排人工check in counter
HX好心搵人搞搞個online platform
by chance先load到入個check in page
你張機票要比錢揀位?
上星期坐完,0娛樂系統,佢唔講都算啦,但cabin announcement嗰度仲特登話咩很抱歉,我們未能為你提供娛樂系統,請見諒

行李呢方面就真係同HK express一樣,得7kg hand carry + 一件擺凳底嘅
真係唔知而家HX‘經濟飛’連行李都唔包咁PK
但係唔知點解我同上面位巴打一樣
回程揀位唔使錢
唔知佢個系統做乜鳩
而家好多都要
我屋企人坐國泰都要..
但我最近去歐洲,來回online check in都可以揀位唔使加錢…
回程其中一段要櫃台check in,佢都問我坐窗口定走廊,仲話我早check in,有d闊落嘅位要唔要揀。
之前去日本去嗰程都仲有得揀,回程全部要比錢去到機場排長龍
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞