發覺原來唔同評分網站差別都好大 馬修國王排名都可以變地底泥

41 回覆
1 Like 1 Dislike
以下主觀見解 (有D懶search例子)

MAL平均分比BGM高,尤其近兩、三年比分好鬆手,郁D都過8分
MAL比較接受異世界番,二三線異世界番BGM可以低見3.x, 4.x,但MAL都仲有6.xx, 7.xx
MAL比較多fanboy,死神上到 all time 第2
BGM比較多圍屌,例如辱華戰機得3.5
整體BGM比較可信,基本上7.5分以上都值得一睇,MAL就算8分以上都有機會中伏 (或者唔中我口味)
以為支那仔會盲撐國產動畫,但似乎又唔係,斗羅大陸MAL7.85,BGM又去到5.3
Bgm 有時啲小組討論我以為上緊連登
有S2應該先完整少少
但睇宜家個勢唔似有
MAL比我感覺真係一般觀眾都會入去用
基本上炒起咗話題就好容易高分
BGM 熟製作知識嘅人嘅比例會高少少
MAL高分都係當季大熱佳作
風格偏大眾,唔會差得去邊
BGM係乜嚟?
馬修低分唔出奇
一係啲鬼佬見到仙佛玄幻嘢就覺得好新鮮好神奇,一係就純粹鍾意大波女忍者
我都頂唔順
唔知點解會有咁多人話好睇
鬼滅刀匠村悶到仆街,
一上黎就打,重要打足十幾集
我知打戲好睇淨得打戲好悶
肌肉魔法師一開始講七魔牙就開始悶
呢個真,宜家mal變熱門榜
你睇下鬼佬中意啲乜,有血幾難睇都高分啦所以連登成日話邊套鬼套好中意個堆都係弱智仔
睇到中期好悶
女唔靚,畫風唔靚
劇情平淡
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞