進擊的巨人出重溫. 一日一集應該都差唔多出到最後結局篇

139 回覆
26 Like 4 Dislike
暫時係,順便講埋阿爾敏有才能,只有現場情報都可以推斷到團長想做乜
Part1真係唔掂 特別係個中國佬導演個集 淨係睇立體機動裝置都高下立見 不過part2都還可以 part3直頭劇場版級數 應該上戲院
當然睇慣咗wit既畫風 係會有少少唔慣 我自己都希望Wit可以做埋Final season 但Mappa都算係咁 冇佢都唔知幾時先有結局
米卡莎 阿妮變晒大餅面
睇返第一集真係起曬雞皮
但呢個轉折位黎 俾人反將幾次
本身由巨人現身開始制定作戰計畫一路都算無遺策 就算捕獲失敗都及時止損
可惜呢下明知敵人仲行動緊兜淨係安排兵長一個人去支援就有d失算 俾人利用到信號彈機制搵艾連 特別作戰班無咗兵長最多同阿妮五五波 又唔搵米凱帶幾隊人即刻補充空缺
最尾里維班用條命爭取時間 同埋艾連米卡莎兩公婆發癲消耗到阿妮體力先叫勉強保得住巨人
不過呢鑊都開啟團長豪賭之旅 打後次次都all or nothing最尾收復希干希納我覺得太魯莽 信息嚴重不對等 敵人以逸待勞情況下都照衝 唔係主角團威能真係全軍覆沒 不過佢致命死穴係要搵真相 為咗佢可以犧牲所有嘢
最後一part d人真係畫到好樣衰
男唔型 女唔靚
同Netflix版有咩分別
https://www.youtube.com/watch?v=ZbQh25B8Ous
呢班憲兵團入面,好似後期有D戲份(有無記錯??)
youtube係低清版
翻睇後發覺, 進擊巨人D伏筆神到不得了

https://www.youtube.com/watch?v=wsCfu3UWqKM
唔係出晒結局啦咩
睇電影版重溫快啲

同埋我想睇無線配音版
其實係Wit美化左巨人既畫風 動畫黨係會難接受Mappa個畫風
瑪利亞奪還戰個主旨係去艾倫屋企個地下室 搵個真相 咁先可以有相對對等既資訊 我地係讀者 企係上帝視角 當然會睇得全面啲 但唔行動 其實對家都好可能攻過黎 如果拖得耐就會有更多變數 例如瑪萊軍集結 再總攻 咁牆內既人係唔會守到 仲有就係搵真相其實先係團長既動力 如果團長唔係有搵出世界既真相呢個夢想 佢係無可能走到今日 好早就死左 而且去到最後關頭 佢都係為左人類而放棄左依個夢想

萊納同艾倫訓練依度都好正 萊納遞把刀俾艾倫同佢講 接下黎到你扮反派
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞