[TEUME] 十二人TREASURE討論區(154) HELLO亞洲巡唱完滿結束所以CB呢?

1001 回覆
6 Like 0 Dislike
唔似菊心從來唔care 韓國市場
仲有得專心㗎妹市場咁好啊 我仲以為係直接真·收皮
乜撚嘢嚟 勁多支星 想點
身為員工
都有小小期待Treasure今次可以同老楊有咩新火花出嚟…
有冇機會紅真係睇今鋪
公海收咗10個負皮
希望有啲機
定係樓豬梨又課金!
老細叫到一定要課
K-POP男團歌曲聽3秒前奏猜歌名

https://ddooddoo.com/ko/games/songtitleboy/

雖然答題的時候有點困難
但原po我10分滿分
大家都幾分呢??

來源: theqoo https://theqoo.net/2827560593

1. 8分.. ATEEZ和TREASURE的我不知道ㅜ

2. 我只有THE BOYZ和ENHYPEN的答錯ㅠ

3. 2分ㅠ

4. 不是啊,以人性化的角度來看,TXT的歌名應該要出好幾個選項讓大家選才對吧

5. 我Thrill Ride拼錯了,西八

6. 我的媽呀.. 我只知道HOT..

7. 4分..ㅠ 我只答對Hot, The Real, Sticker和Time of Our Life... 我為什麼會以為自己有點懂男團的歌呢,但幸好知道的歌都答對了,該算是好險嗎

8. 哇,我只有答對HOT這一題而已ㅋㅋㅋ

9. 8分,Sticker和TREASURE的歌我不知道

10. 2分ㅋㅋㅋㅋㅋ 西八,我只知道Time of Our Life和HOT..

11. TXT那題我一聽到就知道是TXT的說ㅋㅋㅋ 但歌名想不起來了ㅋㅋㅋㅋㅋㅋ 我知道是5開頭的ㅋㅋㅋㅋㅋ 但不知道完整的歌名ㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋㅋ

12. 6分... 女團版我全對耶ㅠ 老實講,TXT的歌是不是太犯規了啊? 難度太高了,我只記得歌名開頭是5點...

13. 1分,我只對Time of Our Life,如果給我提示的話可以猜出來歌手,但是歌曲不知道

14. 我知道TXT的歌啊,但是是5點53分然後... 啊...ㅜ 所以就錯了

15. 最近的歌曲我一首都不知道ㅠㅠ

(轉載請註明 韓網評論翻譯站,謝謝~)
禾識賣treasure!
牛B
救命西裝真係世一
西裝好正子
話唒唯一仲活動到嘅男團茅貢易放棄嘅
相信菊花
佢準備爆恤衫
怪不得唔剪頭髮長髮+老西=絕襯
我準備好了
哇哇哇
救命牛B靚仔到炸咗我上黎 點解可以突然靚仔到咁

有啲sexy style嘅感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞