由幾時發覺原來自己唔靚仔?

119 回覆
170 Like 7 Dislike
俾同我補習嘅姐姐話我唔靚仔開始
幼稚園見到自己張學生相 個表情出左事 連老母都笑鳩我
個影相佬求撚其影仲要唔check
唔care點食
老實講,出到來做野都有唔同同性異性同事朋友話自己靚仔,但發覺根本就唔會有果種一見個樣就想埋身你果種女,加埋照下鏡再望下d真靚仔,你就會明白自己根本唔靚仔
女都生埋
當幾個sp都只願意幫我含但又唔望我
同埋次次都叫我狗仔後入
我就知道佢哋只係貪我肉體唔係我個樣
成年之後每次行街
喺我前面個女仔會不時向後望過黎再急急腳走
就算條街係大直路無彎位全部人同一方向走都係咁
公道講 其實佢五官算端正
開始冇頭髮個陣
呢個都有7分啦 乾乾淨淨 有啲肌肉
你係kojima?
我中國香港人,住維壹

參加大陸選秀節目,但大家以為我黃
中學時期

好難同女仔維繫到關係,因為人哋唔多想(講緊係純粹朋友,已經唔係有非份之想果款)

唔會有異性關心你

好容易俾人惡意地扭曲你做嘅所有野背後嘅intention,甚至憑空扺毀你人格,動輒得咎

以上,如果加上你窮嘅話,會係hard mode

有錢可以同人吃喝玩樂會無咁desperate,畢竟酒肉朋友有酒肉就有朋友

其實係好事,可以專注做正經野

大學時期同埋出嚟做野會好啲,大多數正常人起碼會有基本嘅禮貌,唔會做到太awkward

同埋如果你事業有少少起色,唔係連登fresh grad吹到咁誇張

忽然有好多以前從來都唔會理會自己、有幾分姿色嘅女仔願意接觸你

自己同身邊嘅好多fd,柒毒窮咗好多年⋯大過咗先親身體會到,有AOEO、big four、civil、medic、law、allied health、老師等

不過都唔會點

做野進修本身supposingly係忙,知道唔會satisfy到果啲由細到大做開social butterfly果種公主病女仔對24孝男朋友嘅要求;知道咩重要,咩唔重要,唔會為女死為女亡

到時到候,事業上軌道,自然會結到婚、成家立室
咁講可能有啲可悲,如果連事業都冇埋,真係會好大獲

愛情係奢侈品

細個都會有種奇怪嘅複雜心情,有葡萄嘅成份,即係覺得某個女仔同某個男仔咁sweet

但果個男仔個行為模式⋯好似係不停重重複地嘗試呃蝦條

如果自己可以做到佢男朋友就好啦,起碼唔會好似個男仔咁對佢

現實係人哋連朋友都唔願意同自己做,人哋同個男仔不知幾sweet,然後重複分手,同第二個、第三個、第N個重複

At the end of the day

可能近十年後,大學都畢埋業,某個女仔先忽然同自己懶係close咁

如果唔係高大靚仔有家底,太上心,個心會好攰
你知道自己只係對方心目中其中之一、甚至乎只係受環境所限而被迫無奈接受嘅選擇

剩返就好睇個人接唔接受到

而個女仔重要你去追,睇吓有冇誠意、啱唔啱feel先,好似益緊你咁

心攰
細個照鏡見到個肥頭耷耳on99既細路果陣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞