以前好多好的動畫改編遊戲

64 回覆
13 Like 2 Dislike
筋肉人,網球王子,儲金大冒險。
點解而家好似乜都無雙
遊戲普及,要照顧依然有農夫基因既大眾
暗榮割草垃圾game長賣長有,日本香港台灣度度都有人追棒

我就真心唔明有咩好玩
資本主義社會通賬導致 homogenisation市場單一化。依個唔係遊戲界獨有問題。而係所有產業既週期性問題。例如超市、領展取代小企業。

依家整game成本高,講緊時間成本。因為個遊戲架構越嚟越大,要既人手同時間倍數上升,帳面上人工有加、工時有加,但售價無加。雖然人口加咗,銷量紀錄都有刷新。但爆死嗰啲game銷量可以低到恐怖。

風險太大,所以PS5 xbox遊戲數量會比ps2少。因為ps5xbox既遊戲一定係aim 3A作品。

switch正正因為個spec 最低,所以整game成本會少啲,而人口、銷量又多啲,所以多啲game。

但品牌改編遊戲既陣地都唔係switch,因為成本都係高。依家品牌改編遊戲既陣地係電話。因為成本最低而收益夠大。
網球王子改篇格鬥驚

當年呢隻好玩到癲
變左一色一樣
係咪nds
火影橫向過版GAME好好玩
電話game 收課金仲好賺

我好鍾意
火影一定要係2D版先好玩
Ps2
鋼煉麻麻

9 月有佢 ARPG
唔睇好
入門快

好似車game咁,一開game就玩得
想問下 點樣先令普通角都開到覺醒 希望有人解開我呢個成世都解唔到既心結 儘管機同game都玩唔返
唔洗用腦+爽
以前整game成本低啲, 易回本
果陣人對動畫改編遊戲既要求都無咁高, 依家除左動畫角色之外又要畫質又要遊戲性又要劇情
依家日本技術力同成本整出黎都達唔到玩家想要既標準
動畫改編已經難回到本
其實無雙攞武器道具先係真正好玩。唔係講緊農100%既過程,而係趕時間plan地圖既condition 戰略性。即係「第二輪」以上先係無雙用腦既地方。

個condition好簡單第一句要喺xxx敗走&yyy發生前完殺zzz。但要防止兩件事發生要搵最快個條路同封最大風險既據點。依兩張相既路線只係其中一條,隻game有足自由度plan路線。好既無雙唔係無腦game。係8代先變無腦
你諗下十年前game賣緊幾錢,依家賣緊幾錢
唔只動畫,連電影都好多改編game
魔戒、Harry Potter 、matrix、蜘蛛俠呢類商業娛樂大片通常都會有

一場斬成千人,順便賣吓靚仔靚女,好多毒撚夢女buy呢一套,整得個玩法太複雜反而屌出聲,你唔明只係你問題
你以為垃圾驚,事實曾經好多廠想複製佢嘅模式都做唔掂,呢類型嘅受眾頂多係百零萬,光榮就勁在限米煮限飯仲有得賺
依家都多呀
出晒係手機扭蛋姐
淨玩過2至4
三國本身有加成,想參與歷史名場面
研究點打最快攞最強武器
if線同小兵mode滿足ff撚
好似上到極限,之後同佢行街,打贏龍馬老豆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞