(有圖) 食個燒肉放題比人屈左$200 銅鑼灣熊本燒肉

1001 回覆
538 Like 1977 Dislike
事源今日約左2個好耐冇見既朋友出銅鑼灣食燒肉放題
見到openrice好多好評,諗住應該都可以試得過啦

咁我就book左8點鐘,去到就揀咗一個$336既餐 - 澳洲和牛放題,同埋加左幾十蚊要埋刺身放題,總之埋單每人計晒所有嘢$400/位

先講左食評

入到去我第一個感覺係好大煙,因為間鋪坐得30%左右客,但係啲煙大到好似冇吸過咁,你話人多我都算啦,得個10台都冇既客可以成間鋪都係煙

坐低之後一路食都冇咩問題,食物質素好普通,某幾款肉都幾好食,不過普遍黎講我覺得唔值呢個價既,但係諗住黃店都冇咩所謂啦,貴出面小小我都接受到

中間換左一次網,個條女都閪閪地唔係好想換咁,換網拎走個下係我eye level飛過我都呆左呆,但係都體諒既可能做左好多個鐘個人好攰,我同自己講都唔緊要既,小事!

去到10點,有個男店員就走埋黎同我地講仲有幾分鐘就夠鐘,佢既態度我自問食左咁多年放題燒肉打邊爐,真係從來都冇遇過,對話係咁
我: 男店員:

:先生你地仲有幾分鐘就夠鐘喇喎,不過我睇你地都食唔哂架啦,見你地都浪費左好多食物,而家要按返重量收費
(呆撚左):eh..唔好意思啊,其實都剩左唔係好多,可唔可以比我地食埋佢?
:緊係唔得啦你地夠鐘架喇最後幾分鐘你咪睇下食得幾多囉總之剩左個啲就要收錢啦
:咁⋯⋯好丫,一陣食剩個啲可唔可以比我打包拎走?
:冇問題,到時我磅完再打包比你拎返走

⋯⋯⋯⋯⋯⋯幾分鐘後
:先生你都食唔哂架啦,我幫你拎入去磅返幾重先
:好⋯⋯唔該

⋯⋯⋯⋯⋯⋯又幾分鐘後
:幫你打包好喇,呢度$200
:下?呢十幾舊肉$200?都幾撚貴喎
:你浪費食物丫嘛

咁我哋到底係唔係真係食剩好多野呢?

我唔知你地點諗,不過3條仔黎講呢度係未食哂既肉,因為佢個爐都燒得幾慢,所以最後last order都叫返多左,同埋冇諗過一到120分鐘就即刻唔比你燒,所以就剩左呢個份量

講真$200買幾包煙都冇左,可能有人會話呢個係餐廳既規矩黎,不過講真我食過咁多間放題黎講,當然都唔少一夠鐘就會趕客走,我明佢地要趕收工,不過咁樣收我$200話食唔哂所以要比錢就真係第一次,如果仲有人去食真係要小心,一到120分鐘即刻唔比你燒再同你計錢
多數成班仔去食呢啲放題都一定瘋狂咁叫最後一定食剩野,我呢個份量已經要$200,平時都唔知其他人會比佢罰幾錢

同埋佢個外賣係是旦包一包就算,我拎到返屋企成個袋都係血水,啲保鮮紙根本冇包哂成盒肉,求其打個圈就算,咁樣屈我$200條氣真係谷住谷住

仲要扔左張$200既單係個外賣袋度真係屌佢老母

如果仲要食呢間熊本燒肉既話千祈唔好食剩任何野,同埋千祈唔好一班仔去食因為99%會食剩,到時隨時千幾二千蚊埋單

熊本燒肉
銅鑼灣謝斐道477-481號3樓
又捉到隻踩日五毛blocked
二百蚊肉都加一?
樓豬唔識控制時間燒架咩
阻撚住下家燒野食
都未叫你賠時間比下家
以為呢啲放題食剩收費係講下姐,點知真係會有人收
冇人排,佢收工
人地有cctv 遲下post埋你個樣上閪客channel
佢唔捉你係人情,捉你係道理
中立講 兩邊都唔幫 純睇圖
我覺得多
咁平時啲放題應該發過豬頭
夠鐘趕我走唔係問題,而係如果呢個份量已經要200,咁平時啲學生哥去食咪隨時要比多千幾蚊
1. 已經知個爐燒得慢仲last order叫多d
2. 120分鐘完唔叫你走你預人地幾時叫你走
3. 最憎人食唔哂(包括唔夠時間都叫), 都叫咁多浪費食物

點幫得你落
岩,所以我咪比左錢
食左咁多間燒肉 呢個價位左右牛角真係冇得輸 已經唔會再去試新野
啲肉上得快 網換得快 爐熱得快啲肉又正常唔錯
牛角放題真係屌打
多就唔係話好多
未到過份嘅
正常放題好少會咁樣收掛
我覺得如果對方態度真係好差嘅
佢跟規矩時你咪跟返規矩
拎哂入廁所倒哂佢囉
睇下佢有冇寫明唔比扔落廁所囉
你呢d撚屌食剩野仲要屌番人轉頭
希望你全家生癌
有爺生冇乸教
阻人收工仲癲啵
呢間我都食過 質素好差 d好評擺明買番黎
梗係多,呢度份量夠一個人食到飽,咁都叫幾舊肉
睇你打d字,已經feel到係毒L鍵盤戰士,
我食咁多年放題, 都未試過好似你地幾條仆街咁食淨咁多野
呢度起碼都5,6碟野
拎返去叫你阿媽煮好, 聽日返工帶飯啦寶貝仔
佢要咁做我都阻止唔到
只係覺得呢個份量都要兩舊水,咁平時啲人食剩又點計
咁都要加一
唔好收埋$1膠袋費
雖然你係唔啱 但餐廳咁認真計又真係有啲串 啲餐廳本身一日 都唔知浪費幾多廚餘 今次擺明當你係水魚
比我求其燒兩嘢 咬兩啖 吐咗佢算啦
店員其實應該要最後15分鐘要提你同截單
200蚊肉都加一????
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞