拉脫維亞將66部醉駕充公車輛捐俾烏克蘭

15 回覆
41 Like 4 Dislike

Latvia has provided Ukraine with 66 cars confiscated from drunk drivers free of charge, the Latvian State Pawn Agency reported.
https://twitter.com/Nohractk/status/1665651155009957889?s=20

https://www.reddit.com/r/ukraine/comments/14196gs/latvia_has_provided_ukraine_with_66_cars/
醉駕充公呢招唔錯,香港台灣應該諗諗佢。
好最違泊超速都一律充公
一舉兩得
戇鳩仔或者奴才先會不斷支持管治者擴大權力
唔好捐歐霸就得
啊~啊~啊~啊啊
咁家暴係咪可以充公埋間屋
我包你聽日開始百佳惠康、HKTVMALL、7仔
唔係商場舖,全部咩柒都買唔到
呢單關管治者權力鳩事
咁咪好
有論點無論據,一味喺度情緒發洩,我話聽日開始你消化不良,肌肉痠痛添啦,我都係得point無解釋
當你聽日去惠康百佳啲貨車佬送完貨
又當啲貨賣哂俾我地市民
你充公人哋車跟住運唔到係我地咩都買唔到
咁你食西北風?

我無話佢違泊係啱
呢啲唔阻行車,從來都係隻眼開隻眼閉

情緒發洩,好心俾啲常識去惠康門口
睇下社會咪咁撚離地啦
你個物流鏈就係喺食你老母啲飯?

你住市區無人送貨,的士要完全合法先肯停
食得屎啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞