★支那好治癒gif貼圖區!(28)

1001 回覆
131 Like 8 Dislike
★支那好治癒gif貼圖區!(27)
https://lih.kg/bvdmLCU

做人最緊要知法守法愛黨愛國

遇到電動車,重型車真係要閃開,馬力大,危險大。揸車、坐車一定要用安全帶,揸車唔好超速超載。路口收一收油,酒後駕駛更加唔得,貨物要固定好,紅燈唔衝得,揸電單車一定要用頭盔,攰就泊埋一邊休息。

行人唔好亂過馬路,一眼關七,唔好一路行一路篤電話同直播,更加唔好喺馬路玩同跳舞。

職安健同安全意識真係好重要,真係保到你一命,同埋色即是空呀施主!

鳴謝馬仔~提供整gif教學

1. 首先要準備兩樣野,第一係片source,第二係gif 工具,片可以係微博、微信訂閱、bilibili 等,我自己就用bili 比較多,多片揀,啲大陸人留言都好仆街

工具去下載
https://apps.apple.com/hk/app/imgplay-gif-maker/id989843523

2. 搵到心儀既片就可以開始,通常我自己睇一次先,覺得條片好多正野就會正式錄製。

首先閂左彈幕

3. iOS 錄製

4. 跟住就會出現左成段video係個album 度,一段片可能6-7 分鐘都唔出奇,save果陣可能要啲時間

5. 開始剪片,編輯

Cut 一段長度,記得要20 秒內,剪大細cut走多餘部分

6. Save as new video

Album 出現一段新既video,重覆以上步驟cut 唔同既片段,就有一堆片

7. 開gif maker,揀一條片

8. 留意秒數,多過20 秒會迫你cut,然後按save

9. 按gif 大小

10. 選gif、無限loop、10 秒內揀5mb,10 以上揀7mb

完成:
點解可以咁撚癲, 特技人咁...

看完整個人都好了!
呢個係咩玩法?
漏gas?

第一頁係流量殺手
跪求更新
好型wor
留名
LM 一身蟻
LM
建議每日睡前一服
lm
留名
樓名
lm
LM

Double kills

STRIKE!!!

牆內與牆外的距離
公路碰碰車

單車

亂拋垃圾

展示车被两小孩发动

白衫男:???

大學畢業(轉性)

極樂中國

極樂和尚
我國睇要睇爆炸場景從來都唔使入戲院睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞