【金泰浩PD出品】DANCE 歌手流浪團 討論區(1) - 李孝利、金元萱、嚴正化、BoA寶兒、華莎 大發!

92 回覆
13 Like 3 Dislike
孝利隱形眼鏡事件笑死
就係因為驚會咁所以我從來唔用
呢幾集落黎 元萱啲歌都好好聽
有Mamamoo 完全體加持 變左開演唱會
이젠 잊기로 해요 幾好聽
係咪俾人改編番唱左?

另外為左解洒ppl飲洒好笑
我知劇集OST有翻唱過
連IU都有翻唱元萱首小丑
首爾場真係首首都係金曲
今集大飽耳福 仲有唔少collaboration
仲睇到有經驗前輩點啟發後輩
正化+泫雅
元萱+瑟琪
係好難得既舞台經驗
下集繼續有一堆大卡士嘉賓
講真我好期待孝利首Seoul
當年出已經loop左唔少次 真係好好聽
佢令我諗起返啲人話佢睇落變左白卡婆
只係因為唔想比上流啲變態佬睇中
會表演Seoul 正呀
打歌舞台只係Adidas 運動裝
都好型 好好睇
推埋最後一集無得再推
雖然無咩人討論
但係係我少數唔會飛住黎睇既綜藝

基本上首爾場出場既
幾乎每個都可以獨自孭起成個場
孝利一見rain就變左Ssak3 教訓忙內

金泰浩勁在將好多細節串埋一齊
同各自dance team既回憶
同埋其實個題材都好好發揮
solo能夠喺咁激烈既韓國樂壇生存
打滾咁多年 血 汗 淚水
靠既就係對舞台既熱誠
走埋一齊好易產生共感

最後講起孝利帶團
忽然諗 唔知寶兒會唔會感受特別唔同
畢竟佢之前帶自家sm既人組女團出歌
效果麻麻地
我相信大神有睇 會覺得欣慰
畢竟有出錢出人脈幫正化練返把聲返黎(?)
整體內容有D重覆, 不過又明佢地要熱身熟落左先好睇
最後首爾演唱會, 俾3個男嘉賓的表演時間太多, 美中不足

最後要總結, 金元萱真係好堅, 嚴正化抵佢一直唔out
BoA原來好食得, 幾好笑, 實力仲Keep到
華沙真係明點解孝利成日拉佢落水, 好多變的歌手

李孝利串連左一班老到新的歌手
佢真係好有諗頭, 而且又做到
睇佢表現真係唔似收埋自己係濟洲島咁多年, 平時只係做狗義工
生活咁自在, 幾令人羨慕, 等睇佢再諗咩新野搞
對於solo黎講班dancer換個角度都可以算稱得上係佢嘅半個團員
如果唔係新人或者撞job通常都係帶返同一班 好似rain同泰民都係咁
見到最尾落credit比班dancer真係好有心
自從swf爆紅一排韓國對dancer重視左一排之後又好似打回原形咁
泰浩不嬲都落開credit
之前閒著啲音樂project都係咁
今次班dancer真係功不可沒
金泰浩真係執行能力好高,一句說話就拍到套好睇既綜藝

李孝利係舞台上真係好耀眼,希望佢完左個節目都會多d出嚟表演

希望佢地五個都可以繼續係娛樂圈發光發亮
可以係韓國娛樂圈生存同紅足咁耐真係唔容易
好似泰民中間咁講d artist同dancer好多都好和睦融洽
但好少機會好似呢個節目咁拍出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞