【經典改歌回帶】福佳始終有你

10 回覆
23 Like 2 Dislike
https://www.youtube.com/watch?v=2j3vh55SSVw

趁今日特別日子 回帶返呢首最初代嘅網民改歌
尤其當年嘅「坦克碌豬」論轟動一時 (禮義廉班粉腸

六四事件十八周年紀念前夕,民建聯主席馬力突然表態力撐北京,否定六四屠城之說,「否則四千人(學生)應該死晒」。他又稱,不相信當日天安門曾經燒屍、否認坦克車壓死人變肉餅,更叫人「咁咪搵隻豬去試係咪會變肉餅!」,結果成為轟動一時的「坦克碌豬」論

仲有首歌2007年已經講緊普選始終冇我

鋪鋪膠都彷彿泥濘,撻到你好應,
成全這懵董變巨星。
IQ唐開騷都爆笑,免費派飛了,
盈餘計錯,就愛亂Fing!
期望坦克碌豬取勝,得到了絕症,
金紫荊章填命。
無能人士亂噏也力拼,
是誰埋沒馬力,做賣國精英?

福佳始終有你!拍馬屁聲響足一世紀。
普選偏偏冇我?八萬五驚喜慘於去死!
當底褲!當絲襪!當胸圍!
傲慢冷嘲各種冤氣,不捨不棄,
陪笑了不起,福佳始終有你!

天星鐘追憶起暴動,同志密友感應,
和諧靠你,亂掟菠蘿。
期望坦克碌豬取勝,得到了絕症,
金紫荊章填命。
無能人士亂噏也力拼,
是誰埋沒馬力,做賣國精英?

坦克碌豬靠你!拍馬屁聲響足一世紀。
普選偏偏冇我?八百張飛選多一世紀。
玩謝你,送酒席,送主席。
陪笑了不起。

坦克碌豬靠你!拍馬屁聲響足一世紀。
普選偏偏冇我?八百個選委選一世紀。
三謝禮,拜天地,葬天地。
陪笑了不起,福佳始終有你!
MV入面有埋六四footage

天星清拆 而家都未裝返

1984年等到下世紀
講普選講到而家咁
徹頭徹尾嘅騙局
已檢舉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞