美國Costco啲燒雞點解可以咁平

185 回覆
306 Like 15 Dislike
即燒出嚟全雞一隻都係$4.99美金

Costco hotdog都係唔知點解可以咁平
member ship 唔使錢呀
As mentioned above, Costco’s rotisserie chicken—the whole chicken, not shredded or sliced—is priced at $4.99 throughout the entire globe, and has been since 2009.

https://www.rd.com/article/costco-rotisserie-chicken-cheap/

吸客手段 真係打個和 09年起冇加過價
食唔晒 第二日仲可以連埋雞殼整個湯底食麵或做湯
吸引人入鋪
其他嘢賺錢
用hotdog rotisserie chicken同平入油引你入去
焗到乾晒好撚鞋架師兄
撈埋gravy一齊食就冇咁乾(好似係)
窮學生時期又唔想煮
簡直係上等嘅肉
回本價,令到你入去吸引買其他野
做廣告都要錢
Meanwhile in Britain
就咁超市買隻未燒既,分分鐘£4.99都未得
早兩日先食完

三個月內唔敢再食燒雞
雞胸雞殼熬嘅湯拎嚟煮拉面超正
因為你會為咗呢隻雞洗更多嘅錢
普通一次去Costco都會買近$200野
無味嘅
加啲洋蔥西芹蘿蔔
好𨶙大隻,唔使£4一家三口食到3日
搣走晒d雞胸肉,第一晚食髀翼同殼
第二日攞一份肉炒/撈麵
第三日用埋淨番d肉煲碗仔翅
係幾平 食得落口 但算唔上鍾意食 無買好耐
好似話賣燒雞係會蝕 但亦會吸引人
所以通常都放係成間costco嘅最深處
英國Costco £4.39
引你去買雞
再買埋其他野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞