內地Audi男FV牌來港打橫泊 囂張罵婦豎中指 警:「識唔識揸車㗎先生?」

142 回覆
179 Like 5 Dislike
狗咬狗
個司機都無香港牌
應該有抄佢證件既,可能單程證之類
但發唔倒告票
交通部send信去車主公司要交人出黎
然後都唔知點啦
有無機制針對天龍人司機違反交通規則要點做?

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20161120/mobile/bkn-20161120043853002-1120_00822_001.html

2016年已經有喇,有前線警員指出,掛上「FV」、「FU」車牌的是內地註冊車輛,毋須在車頭貼出行車證,即使警員發現這些車輛違例泊車,基於沒有足夠車輛資料,發出的告票只能抄下車牌號碼,最終會變成廢票。有關警員解釋道,「FV」、「FU」牌司機違例,可以照罰,但違例泊車只會抄到車牌號碼,欠其他資料,中央檢控組會取消張告票「真係無得搞!」

原文網址:資料庫:FV FU特權車港橫行 | on.cc東網 | 港澳 https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20161120/mobile/bkn-20161120043853002-1120_00822_001.html
你咪喺度派下膠鳩噏吓囉
大家都明講緊乜
繼續掩耳盜鈴
秒左你啦
跌落地揦返拃沙
仲想攞尾彩呀
求其搵個狗窿匿埋一二邊咪算囉
原來無懲罰呀, 咁要將佢地惡行擺上小紅書, 反正上面99%都唔可能有FV牌, 實圍攻呢D違法撚
我地中国人黎到香港
車死港豬都唔駛賠啦
你喜啦講嘢毫無邏輯營養
同你條差佬老襟互含讚揚政府既偉大啦
肉酸到呢
有冇巴打知道係Audi既邊部
睇落個樣咁入門諗緊佢邊到來既自信
痴撚線, 落到黎真係打橫行都得
講禁多做乜
禁把炮直接勾車啦
19件房屋台賤種負評

除左負皮咩都做唔到,死死地氣留係房屋台圍爐打飛機度日
你諗得太多
唔會因為冇交罰款 唔比佢過關
大把大陸人走醫院數
比食環 MTR 罰錢嘅
日日關口出出入入 吹佢唔脹
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞