冇乜Budget嘅前提下,訂造傢俬定買現成?

14 回覆
0 Like 8 Dislike
公屋裝修,訂造傢俬最少都$50000
Ikea就$40000左右
好難揀。屋企人想訂造,可以用盡啲位
我自己就覺得買現成平啲,同埋ikea度好位都可以幾fit,過幾年想換下傢俬又可以
ikea 啲傢俬唔好諗住長用,老實講啲design 叫普普通通,料就算撚數

要靚樣要deisgn 長用俾多少少錢訂造啦,唔計政治淘寶大把靚款揀,40000同50000真係爭得少少,一步到位啦
唔係自己樓買現成

不過你訂造睇用咩料

如果係個啲咩環保板你都係買返IKEA
差嗰一皮
淨係可以做到上頂、入牆都已經抵返晒啦

要計到咁盡當初就唔好裝修啦
4萬既ikea , 點會5萬可以訂做到呀
一個衣櫃都差一半價錢啦
不過衣櫃訂做好d , 但係電視櫃,床頭櫃,床架呢d 就買現成啦
差一萬咁少?差咁少揀大路色訂造好啲喎,有收口到頂先好
訂造過, 覺得case by case

千祈唔好覺得訂造可以幫你自動波

所謂用盡d 位, 其實你先了解左你既需求比較好

例如你個書櫃位係得1200, 你訂造同買ikea 件貨都係一樣尺寸, ikea, 仲快靚正無甲荃

點解要俾萬幾蚊訂造?
淘寶買所以平好多?
訂造,靚好多/實用好多
咪又係淘寶貨
你估真係搵木工幫你做
入牆既就訂造 e.g. 全高衣櫃、地台床

唔駛入牆就買 e.g 電視櫃、鞋櫃、床架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞