[柒中之霸]鷹眼:同婷婷只係朋友

66 回覆
95 Like 1 Dislike
【《蘋果》獨家】係定唔係?「鷹眼」謝洛美維納首開腔 剖白與婷婷關係
建立時間 (HKT): 0730 00:02

「今日雞叫以先,你要三次不認我。」

彼得三次不認主。

2017年版本。係「鷹眼」謝洛美維納(Jeremy Renner)屋企人問婷婷:「點解你唔認咁笨?」
唔認乜嘢?唔認同鷹眼拍拖囉。

但呢個係婷婷單方面引述。

前文係,婷婷每次出席活動,都大方回應佢同鷹眼嘅感情發展,以默認或暗示讓大家知道,Jennifer Tse係完全掌握鷹眼行蹤,關係儼如男女朋友。

但上月底婷婷默認同一日,有外國網站卻稱鷹眼同女友買訂婚戒……咁啱婷婷喺香港出席活動,傳媒馬上追問,婷婷就話:「佢唔係我男友。」吓?婷婷即再補充:「我哋冇真正拍拖,我冇認過,你哋『躓』畀我!」(新聞連結; http://bit.ly/2swawSQ )

兩日之後,婷婷又再出席活動,表示有同鷹眼聯絡講番呢件事,並引述男方家人話佢傻豬、問佢點解唔認同鷹眼一齊。

冇錯,婷婷一直都話同鷹眼、佢個女、以至全家都好熟。既然婷婷話鷹眼笑佢傻,咁換言之即係——係拍拖啦,點知婷婷又兜圈:「同鷹眼嘅關係冇改變。」咁點解唔認呢?「其實英文有好多種,見到隻狗可以係I love you,小朋友同好友都可以係I love you,唔會無啦啦未得對方承認之下,去認呢個男友身份同關係!」即係鷹眼未同佢正式講I love you?(新聞連結: http://bit.ly/2uLFFDF )

香港時間本月27日,鷹眼同「紅女巫」伊莉莎伯奧遜(Elizabeth Olsen)新片《Wind River》喺洛杉磯舉行首映禮,鷹眼攬實伊莉莎伯鼻貼面,但原來婷婷都有去首映,件事就變成「低調撐男友」啦。
呢段橫跨港美嘅愛情故事,由去年12月男方來港出席活動開始,大家一直都係聽婷婷嘅版本,咁鷹眼呢?

外國傳媒又冇問……鷹眼自己ig又唔貼同婷婷合照,咁,好難搞喎……

直至《Wind River》開始宣傳造勢———日前鷹眼接受《蘋果》特約記者Lilly Lui專訪,暢談拍《Wind River》難忘經歷,本報亦把握機會向鷹眼求證:「談到外地,你最近也到過香港,有傳聞你和謝婷婷約會,是否事實呢?」

鷹眼說:「我當天才認識Jen(婷婷Jennifer),騎着Harley電單車遊香港嘛!不是,我們只是朋友(No, we are just friends)我遲些也會到澳門出席澳門電影節的大使,我拿了一個十年的中國簽證,亞洲的觀眾們會常見到我啦!」

明白了…所以婷婷之前說,鷹眼今年年底會嚟香港,因為鷹眼會出席澳門於12月8號至14號舉行嘅電影節。

婷婷今年情人節受訪時亦曾表示,明年情人節會同鷹眼一齊過…

本報就鷹眼'No, we are just friends'回應,向婷婷求證,婷婷透過助手回覆表示身在LA:'I'm here in LA for class And he asked me to go to the premiere, the movie was amazing.'(我仍身在洛杉磯上堂,是他邀請我出席首映,這部戲很令人驚嘆!)

問到鷹眼交代與她只是朋友關係,婷婷並無特別回覆。
【難分真與假】鷹眼與謝婷婷撲朔迷離事件簿

謝婷婷同Marvel超級英雄「鷹眼」謝洛美維納(Jeremy Renner)呢段霧水情緣,故事由去年12月男方來港出席活動後,謝洛美維納揸Harley載住謝婷婷穿梭於香港鬧市,兩人甜蜜兜風似足情侶一樣,之後更分別喺社交網站公開兜風片段,所謂戀情由此開始。

【緣起……一齊返酒店】
當時更有報道稱,34歲嘅婷婷同戴尚安分手後,同45歲嘅鷹眼dating。鷹眼來港之旅,與婷婷去中環拍拖歎茶,仲一齊返酒店。12月3日,婷婷出席活動時被追問係咪同鷹眼date緊?婷婷否認。咁覺得Jeremy份人點先?佢就話:「佢係一個好Charm好有風度嘅人。」有冇發展機會?佢諗咗陣,甜笑話:「Maybe。」佢仲表示有keep住聯絡,講完面都紅晒。

【預告明年同鷹眼慶生日】
今年1月,鷹眼46歲生日前幾日,婷婷在社交網留言祝福,鷹眼亦有留言回覆話:「Cool,Thank you!!!!!」之後婷婷受訪時話:「正日都有同佢講happy birthday!」問到有冇進一步發展?婷婷話:「要慢慢做吓朋友先。」咁o依家係咪曖昧階段?「唔知呢,等我再清楚啲先話你知。」有冇同鷹眼慶祝生日?婷婷話:「佢喺美國,冇同佢慶祝,同佢講咗自己工作唔得閒,下年生日先再慶祝。」

【自爆情人節前赴L.A.見埋家長】
話口未完,今年2月15日,婷婷到紐約出席時裝周,問佢有否趁機搵鷹眼?佢清楚知道對方身處洛杉磯:「其實我喺L.A.過嚟。」又表示已與Jeremy見面,但冇一起過情人節。咁係咪真係拍拖?婷婷甜笑:「唔答。」以為冇嘢發生?2月都未完,婷婷返港出席活動,直認雙方關係大躍進,更見過對方嘅家長,又稱:「冇特別慶祝,情人節前夕見過面。」係咪兩人首個情人節?「冇特別慶祝情人節。」咁發展成點?佢話:「唔好咁快,俾多啲時間。就係爭時間。」當時婷婷仲話,Jeremy好支持佢喺美國發展,跟住講番見家長,咁人哋父母對佢有咩意見?「同佢哋關係幾好。」咁去到談婚論嫁未?佢好驚訝咁話:「OH MY GOD,未係呢個step。」
【自爆見埋鷹眼個女】
4月,婷婷去中環活動時,又係大方講下鷹眼,佢話希望遲啲先拍拖,多啲時間做自己嘢。於是大家問佢驚唔驚Jeremy唔會等你?婷婷話:「我唔擔心。」最搞笑係同一時間四哥經過會場,問四哥認識唔識Jeremy呢?婷婷有啲尷尬搶答:「哎呀,佢唔知架。」反而四哥一臉好奇反問:「邊個嚟架?」
5月,婷婷去邵氏影城出席卡地亞派對,自爆同鷹眼四歲女兒關係好好,又大讚佢獨立。

【話鷹眼想穩定】
6月23日,婷婷到中環出席護膚活動,記者問到佢同「鷹眼」拍拖生活,佢未有否認戀情:「我喺L.A.嗰邊專心返學,有時間見面,喺屋企睇吓戲,食吓飯,佢都專心佢音樂,會唱歌、彈琴、彈結他,佢練緊嗰時我會專心聽。」
分隔兩地,會否夾時間見?婷婷話:「我冇提議,自己工作為先,都唔知佢支唔支持,有時佢覺得我只管工作唔理佢,但自己搏殺期,唔想做嘢分心,隔咁遠都係好,感覺佢想有個人喺身邊想穩定。」

【突然改口話冇真正拍拖】
7月5日,婷婷出席活動時記者又例牌問下鷹眼,點知震驚全球嘅消息出現了,唔知係咪因為外國傳媒出咗嗰單鷹眼陪女友買戒指嘅惡搞報道,令婷婷即改口風:「佢唔係我男友,我哋冇真正拍拖,我冇認過,你哋『躓』畀我。」

【再兜話享受關係曖昧】
以為咁就完就真係太天真喇,7月7日,婷婷笑言鷹眼兩次問點解唔承認「男友」嘅身份,又話好享受o依家呢種曖昧關係,講到鷹眼都追問佢點解唔承認,婷婷即妙問妙答:「其實英文有好多種,見到隻狗可以係I love you,小朋友同好友都可以係I love you,唔會無啦啦未得對方承認之下,去認呢個男友身份同關係。」

【又拖對方屋企人落水】
7月11日,婷婷話:「佢(鷹眼)啲屋企人都問點解唔認咁笨。我O依家都唔想拍拖住,做嘢緊要,O依家安排得好好,有時我會去嗰邊讀書,就約見面。」婷婷話Jeremy知道晒所有關於佢嘅新聞,而婷婷亦知道晒對方嘅行蹤,年底Jeremy就會嚟香港,婷婷話:「佢喺亞洲有工作,如果唔係佢都唔會離開佢個女 。」關係撲索迷離到令人頭暈。
肉酸過關家姐
不過謝婷婷一定唔係雞,雞都會收錢,佢只係菠蘿雞
中出即飛
由佢老屈記者已經覺得佢思覺失調
佢同佢阿哥一樣咁cheap, 鍾意拎緋聞做新聞,不過佢更cheap係佢拎假既黎做新聞
兩個都姓謝
唔結得婚架

記者佬識唔識
婷婷話:「我冇提議,自己工作為先,都唔知佢支唔支持,有時佢覺得我只管工作唔理佢,但自己搏殺期,唔想做嘢分心,隔咁遠都係好,感覺佢想有個人喺身邊想穩定。」
柒到甩轆
人地當你臭雞咋 死臭雞
肉便器
如果真係冇曖昧過 咁認真係幾柒
但如果有曖昧過 有拍過拖 就係鷹眼仆街
由得條女柒
港女又被洋腸用完即棄?
邊撚個婷婷 明星黎架?
柒過關家姐
兩兄妹都係coser,阿哥cosply結他手,商界鉅子同廚師
阿妹cosplay人地女朋友
唔使問都知啦
同野火巴打既post有得揮
呢d自來雞食完咪算
7撚到
真係佢自己ff
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞