[非gay] 我同事係咪想溝我朋友?

20 回覆
6 Like 3 Dislike
我朋友公司近兩個月有一個新男同事入職,近排佢嘅行為表現令我朋友覺得有啲尷尬。我朋友同新同事都係男人嚟,我朋友負責帶佢熟悉公司運作,幫佢工作執漏等,好自然就同佢熟咗有啲計傾,唔知係咪咁令到新同事對佢產生好感,以下有三點例子:

1. 約我朋友去睇戲,我朋友推咗之後佢又唔放棄再約。
2. 有一次公司係中午食飯時間出活動,佢同我朋友講:「今日重諗住同你食中午,想同你傾下計,聽下你啲感情史。」
3. 又係去一個活動,完結時話不如我地一齊影相。我朋友即刻拉埋其他人大合照。

平時大家同事都會一齊食lunch,今日個新同事中午又講多次想同我朋友單獨食飯傾計,我朋友都唔明有乜計要兩個人傾。我朋友希望係佢自己多心,自我意識過盛
你朋友就是你
就係想等依句
唔係,我幫我朋友問
佢好驚佢會錯意,唔知點面對。
利申:佢係異性戀
資料太少
分析唔到
例如話有冇共同嗜好/大家年紀/公司其他人係咪年紀差距太大/你朋友嘅外在條件
你朋友公司,但係係你同事
佢地有共同嗜好,大家都二十幾歲左右。公司同事年齡跨度都廣,但一齊食飯嘅同事年齡都咁上下。公司入面係我朋友同佢最熟。我朋友正常身材,普通樣,白白淨淨咁。
樓主隱性0仔黎
我朋友嘅同事
你唔反感嘅話,可以試下一齊食飯
頂,原黎標題打錯咗
朋友之間食飯冇乜所謂呀,但就驚原黎人地唔係咁諗。我朋友依家刻意拉開距離,但唔知會唔會係諗多咗
唔係我
但性取向呢啲唔會話改到架嘛,佢都幾清楚自己冇乜可能鍾意男人。所以想知會唔會其實對方只係想識個好朋友,但我朋友覺得約睇戲又好怪咁,除非大家好熟啫,但又未到呢個水平,唔通佢冇朋友?
笑死
樓主每講一次我朋友就越覺得係講緊樓主自己
要強調返,一陣大家以為係我
都唔係一定gay
但唔係gay都一定係半白卡
你肯同佢單獨出街之後就會日日煩住你當你好朋友
笑到仆街睇到呢度先見到打錯

btw 牛仔的新衣個名有d 岩你
大家都咁大個人
返工識好朋友
冇proofread,估唔到會錯標題
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞