2023 Summer Internship/ Placement (30) - 頂多陣!

1001 回覆
13 Like 6 Dislike
實有架 等啲人reject / 過唔到final in
想問
小弟而家有某大行consumer bank summer intern, 但係一直都係想做private bank (最好緊係S&T啦)
另外有一間細行既wealth management product team summer intern (not 保險)

而家好迷茫
係入大行搏return 跟住跳dep
定係入細行做住先 跟住博跳公司

P.S. 今年Yr 3 之前做過wealth man intern
Macquarie it位開始interview未
真咩 我識有人12月中先final in
想知Bloomberg出咗offer未 final in完一直冇update
想問小弟3大acct 已經做過big 4嘅Tax 同audit 知道自己goa唔夠入consulting 仲有冇其他service line可以報
有冇人做過Hk express AXIS summer intern? 想知多啲內容同埋有冇人工?
今年yrs3 先搵intern 做 會唔會太遲
Defer做多幾份
點解咁講

想問下個video interview 問左咩問題?
有冇時間諗先再作答?
想問下有無人做過房協it intern
有時間諗
警世 如果真係要 join career coaching, join hkcareer 都唔好 join FS coaching, FS coaching 同 career hacker係真垃圾, weekend 唔會覆人, 平時1個message 都會幾日後先覆, 有fd join咗係完全比佢地撚, 日日剩係識得update ig 完全唔會理學生, 入面啲source仲比緊2018年嗰啲你
即係諗完先開始錄影?
D問題係點架?
無限準備時間
你記唔記得大約問咩?
無限準備時間都要問題目hsbc placement應該已經係最容易入嘅其中一個bank program
今年pwc apt test終算做返個人
轉咗shl,唔係用啲19 gba
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞