香港基建真係全世界最垃圾 拆一幅牆仔 你同我講有倒塌風險

158 回覆
24 Like 893 Dislike
咪就係

又唔係底層

最多咪單位變天台

都仲有半棟樓係到
我琴晚去QE 個幾鐘頭就走得 重有兩日病假紙
你唔會係唔識上網check吓啲急症室要等幾耐呀麻
啲人on99去廣華唔去QE咪等餐死囉

不過多廢老係真嘅
有得走好走 又兩蚊又要交稅養住啲廢老
冇意義架
一樣俾天龍人霸曬
我發覺最近好多主題同回覆都屌急症排得耐
Infrastructure和building structure是兩個不同的概念。

Infrastructure指的是基礎建設,包括道路、橋梁、隧道、鐵路、公路、水利工程、電力工程、通信工程、城市軌道交通、機場、港口、公共設施、環境保護設施等,是一個國家或地區為了促進經濟社會發展而進行的基礎設施建設。

Building structure指的是建築結構,是指建築物的結構體系,包括建築物的柱、樑、牆、地基等。建築結構的設計和施工需要考慮載荷、力學、材料等因素,以確保建築物的安全性和穩定性。

簡單來說,Infrastructure是指一個地區或國家的基礎建設,而building structure是指建築物的結構系統。兩者都是建設項目中的重要部分,但是Infrastructure更加廣泛,包括了許多不同種類的基礎建設,而building structure則是專注於建築物的結構設計和建造。
咪係
全完係支那人思想先會覺得牆仔啫
純粹覺得BD 做得出呢d 黎息事寧人
拆得就唔會咁設計啦
thanks
咁即係有影響啦
層層疊就係咁兒戲
正規合法咪唔怕囉
係真唔係呀
呃你托柒咩
琴晚7點鬆啲去到登記
8點4就拎埋藥走得
自己google 急症室 等候時間 啦
我都係見佢話等超過一兩個鐘先去睇
平時至少四至八個鐘 嗰時重去睇就超級大傻仔啦 (唔係話你)
當你在買東西之前想徵詢網友的意見,比方說,你想買耳機然後預算是三千元,千萬不要說「請推薦我三千元以內的耳機」,這樣你只會引來一堆人說「再加一千有更好的選擇」或是「都花這個錢了不如直上OOO」之類的發言。

你該做的是公開表示「三千塊以下的耳機都是垃圾!不服來辯啊!」,然後就會有一堆人為了證明你是錯的而瘋狂推薦三千元以下的高CP值優質耳機。
你知唔知咩野係基建
港共最新指令係屌醫護呀
你等到8個鐘咪即係其實你非緊急
咪又係鋼筋 石屎
公立醫院都幾好笑,成個區50幾萬人同用一部儀器,唔排隊都好笑
派撚左一千蚊未呀你老母臭閪咁撚多嗲
沒事兒沒事兒
抗疫洗左超過6千億, 醫療資源冇增加過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞