頭幾日嘅全球預計票房已出!迪士尼套《小魚仙》只有$163.8M!遠低預期!

273 回覆
177 Like 4 Dislike
引導我地歧視黑人*
黑人還黑人,黑人主角都可以型到傻,好似細個睇套幽靈刺客(Blade)
6月:元素大都會Elemental,2億成本
點解D人個樣同之前一套一樣?
抵啦,拍多d添啦迪士尼
分分鐘比日本搶市場,睇 Mario 就係一個好例子。

亞洲最不受教國家
1. 中國
2. 越南
3. 印度

亞洲最受教國家
1. 菲律賓
2. 泰國
3. 新加坡
救唔返啦
日本超現象級都救唔到條鯰魚
到死左都唔錯先至係左膠呀麻
個地球滅亡左對佢地咪好,反正班左膠都係敵人類而存在,跟本就係想正常人死。
Jump scare
到時又話本身套戲差唔係go woke go broke
龍門任搬
揾椎名空做
題外話
花木蘭係公主?
迪士尼公主系列
1. Snow White (白雪公主)
2. Cinderella (灰故娘)
3. Aurora (睡公主)
4. Ariel (小魚仙)
5. Belle (美女與野獸)
6. Jasmine (阿拉丁)
7. Pocahontas (風中奇緣)
8. 花木蘭 (花木蘭)
9. Tiana (公主與青蛙)
10. Rapunzel (魔髮奇緣)
11. Merida (勇敢傳說之幻險森林)
12. Moana (魔海奇緣)
13. Raya (魔龍王國)
呢13個係迪士尼認證既公主

魔雪奇緣既Anna同Elsa原本會入呢個系列,但係太賺錢所以獨自成為一個系列

迪士尼放棄加入呢個系列既候選名單有
1. Alice (愛麗絲夢遊仙境)
2. Tinker Bell (小飛俠)
3. Megara (大力士)
4. Jane Porter (泰山)
5. Giselle (魔法奇緣)

迪士尼直接將佢剔除呢個系列既
1. Esmeralda (鐘樓駝俠)
咁收得我再幫手推下啦
《小美人魚》大陸票房失利!環球時報:不該選黑人主演

點解女王係黑人,個王子會係白人
個王子成套戲都拍到好唔情願咁撚樣
完全係黑奴同男主人的故事
正常男人都會揀烏拉蘇
死忠先唔會容忍破壞原著
人魚表示出演佐電影已經贏

老實講,佢平時化呢種歐美妝好樣好多

套戲拍到佢素顏咁,仲要打燈打到鬼片咁

其實Disney係咪有心撚佢
第1集好撚好睇
第2集垃圾到嘔
同埋好似有葉問參演
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞