智能坐廁vs 智能廁板

21 回覆
2 Like 4 Dislike
請教下裝過既人
如果主要想有洗屎忽功能,想平價d坐廁+智能廁板係咪都代替到?
智能坐廁有無野好難替代?
香港人好少會用噴水功能
兩樣都要新裝修個陣攪埋,開電位加淡水喉位
因為會裝修廁所,所以想換埋。一路都想洗屎忽
依家仲問下有經驗人士兩者之間差別
我會日本旅行日日用
有錢就一體式啦,但好似沖廁都要用埋淡水同埋個廁位去水好似同普通廁唔同

廁板就冇位特別,夾返岩個馬桶形整埋個防水電位就得
係咪馬桶同板要夾?有咩組合推薦?
去d大既潔具鋪通常有套餐,有貴買貴就冇死,起碼用5年以上,簡件好小小,呢d唔好慳
唔洗諗一定toto
有時佢有套餐價幾抵

同埋千祈唔好亂咁喺其他地方買,因為其他地方用淡水沖廁,香港買嘅智能廁板會有另外一個供水喉位上淡水,馬桶可以用返鹹水

利申用緊
有貴買貴唔好慳,岩
toto 馬桶+廁板係咪同成座差唔多價錢?
一體式好似兩萬幾但沖廁個陣既水流好似唔同一般既座廁

8年前裝修個陣有睇過下,記得係咁上下分別,呢家新款就唔知啦

去灣仔showroom問sales最清楚
我買個陣個套餐係8800一個有遙控嘅廁板加一個直沖式馬桶

就咁我自己之前觀察有遙控嘅都差唔多八九千 ,所以我覺得咁買都幾抵
講多樣,我頭先講8800嗰個套餐價係應該係代理俾嘅,因為我見旺角潔具嗰條街幾間唔同店都係買呢個套餐
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=496578812512256&set=a.455369203299884&type=3&mibextid=r5uJeJ

類似呢個套餐,不過我嗰陣買就係配直沖所以平一兩千
痾完屎直接花灑加番梘洗屎忽一定最乾淨
嘩呢個套餐好正
但係唔知呢期有無,最好去裝修街走一轉
lm
漩渦式唔係好d 咩

因為我屋企有兩個廁所,我淨係想主人房嗰個整智能馬桶
所以買咗個直沖嘅套餐,然後再買另外一個漩渦式

然後就智能馬桶搭漩渦式,客廁就用直沖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞