大陸遊客怒斥長洲7大名物好難食 揚言不會再去 陸女: 總之就是大踩雷!

400 回覆
425 Like 52 Dislike
估唔到有人會專登入長洲食野,
特別有event時人多到爆唔敢入去,
又熱又曬逼餐死之後仲要諗有冇船返屋企
台灣:
阜杭豆漿/豬血糕/饒河街夜市/頂泰豐
日本:
醬汁燒丸子/山內農場/一蘭
新加坡:海南雞飯/亞坤
諗到再講
咁你就唔好話好撚鍾意香港
同上面話要解放台灣有咩分別
所以某國人寧願去長洲囉
中國除咗廣州番禺一帶根本冇嘢好玩
好似生隆同奇趣餅家咁
個朵未響嗰陣真心正 後尾越賣越貴仲要難食
其實講咗幾十年
但係條女好似發現新大陸咁
班友咪又係剩係乜鳩小紅書就一堆人做同一樣野,去一樣嘅地方 買一樣嘅手信之後話中伏,應該對揀去邊同買乜手信 食乜都有選擇困難。

薯片 西瓜冰同大魚蛋就係個啲旅行食物
依啲野邊會預好食 都係貪得意先會試一次/啲人拎嚟影張相擺上網 長洲食海鮮都係遊客食物嚟,仲要劏嘅
平安包都只係包一個無特別,可以有咩驚喜?糯米糍就唔知,好多間又好耐無食過,以前好似ok,都唔記得自己食過邊間
最後個間未試過 大部分都係為踩而踩,得最後個間係新啲嘅,咁多年本身會唔知?
低人工國家嘅國民去到一啲消費高嘅國家試到中伏就會嘈嘈閉
紅糖糕話無香味應該係平時食開飲開 d 增香劑
佢地當香港個 degree 係跳板出國
唔甘心,但係又無第個方法
好似 d 雞廿幾歲嫁個六七十歲既老野比佢屌
你估佢自己好高興咩
咪一路氹住個老野攞身份攞公屋,心裡面一路屌
歡迎天龍旅客,回國唱香港故事、感激不盡
唔撚劏你劏邊個
冇人想知啲大陸人點諗啊,小紅書收皮啦
無人想知小紅書啲野
十三億同胞在小紅書又話做狗都唔去香港,國內真是全世界最美國的地方
除咗糯米糍之外基本上佢都屌得無錯
建議出多啲街,係宜家有得旅行先少左,之前一到假期就人山人海
支那7大名物真係世一
假酒 毒奶粉 毒饅頭 地溝油 羊頭鼠肉 屎製臭豆腐 樽裝廁所水

https://www.youtube.com/watch?v=Mc_f-FmJVmw&list=PL52LRY1MA-3AOUd44zOLIYTk44voLZsrw
大陸西未撚去過旅行, 少少野都嘈嘈嘈, 弱智少陣啦
戇撚鳩,日日post小紅書啲post
然後睇到津津有味
話自己恥笑緊
認真 希望小紅包可以po多啲唔同國家嘅劣食 提醒偉大祖國嘅同胞唔好再去其他地方旅行咁on9
post堆田區垃圾有咩問題?
你而家唔係睇緊垃圾?
你而家仲係睇回流返嚟嘅洋垃圾
仲話此風可長喎
你咁撚鍾意睇小紅書
自己download個app睇咪得
使撚日日轉貼過嚟
做得好👍🏻
就係要呢啲 咪鬼黎就啱
但係真正叻個d 一係高考之後PKU 清華 一係就去外地

落得黎香港進修個d UG 間大學排名重低過浸會好多 香港d research degree 又當佢地係寶
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞