寶馬i5香港售價公布 電動版一式三款「一換一」 車價76萬起

35 回覆
2 Like 27 Dislike

寶馬前晚(5月24日)網上全球發表新一代5系Sedan,當中以電動版本BMW i5最引人注目,香港代理第一時間公布了全線三款電動版本地車價,入門eDrive40「一換一」車價HK$759,900起;eDrive40 M Sport版「一換一」車價HK$819,900起;至於最頂級高性能版M60 xDrive「一換一」車價HK$1,468,900起,三者即日起於BMW HK網店預購,意向金為HK$5,000。新車預計第三季到港登場,首批最快今年底或明年初交付。

i5 eDrive40搭載81.2kWh鋰電,採用單馬達後驅,馬力340ps、扭力430Nm,0至100km/h加速6秒,續航力582km(WLTP)。頂級i5 M60 xDrive搭載相同81.2kWh鋰電,不過採用前後馬達四驅,馬力601ps、扭力820Nm,0至100km/h加速3.8秒,續航力516km。所有型號支援DC 205kW快速充電,10%至80%約30分鐘充滿。BMW i5詳細介紹連結:https://bit.ly/3owzUdm

電車都係tesla 喇,一係買taycan
taycan要似似樣樣齊野都百幾2百萬
睇餸食飯囉
齋版taycan扮四條
靚仔過i3
起碼扮到四條
好過揸5系
差唔多4部byd 我不如買byd?
想要指揮燈要加幾錢?
司機車 買電動車俾司機爽?on9
唔係5,6萬有架咩?當然無led顯示
有架氫能ix5研發中
D車賣到咁能貴但慢過架Tesla 我心理平衡唔到
又慳錢之作,油電共用底盤。
究竟咩人會為呢啲過渡款埋單。
Tesla啲車咁快但揸落成架玩具車咁 我心理平衡唔到
一換一都咁貴 搵鬼買
老老實實,好少人買5系做司機車
依家要當佢係一件名牌咁睇
買個brand
你買四部垃圾溝到女定一部i5溝到?
個鼻細返喎
80萬應該買到8000架單車,我支持佢買8000架單車,又平又環保
豬鼻咁細既
條友窮鬼唔識野
唔見得bmw電車有幾好揸
i4堂軚不知所謂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞