學會斷捨離,生活事可以睇穿一個人

129 回覆
11 Like 955 Dislike
係咪返庇護工場
可能樓主餐餐都已經係咁坐....
(你問我答)大快活廚房全攻略
https://lih.kg/3377397

樓豬條仆街之前開po唔覆撚狗
依家又當朋友車自己係老奉
大家都認清你係咩人啦
順路大撚曬呀?
有個好耐冇聯絡嘅中同
俾唔起就躝返去搭車
識玩
以前揸車返工,最撚憎收工啲人叫順路車埋佢, 我一個人聽住歌揸車直接飛返屋企不知幾爽
懷疑樓主痴痴地

你邊位呀?順路就要車你返工?

而家當人司機喎

起碼收200蚊一程啦
你係咪睇緊電視
究竟你講緊乜嘢
屌你條撚樣 開完你問我答潛水潛到爆post都未潛完而家仲好意思蒲頭?
N年冇聯絡,一聯絡就係R順風車搭

好,人地諗住唔好咁均真,想你請食餐飯就算,唔同你計錢,另一方面佢都唔想淨係來回程車先至有機會傾下計交流下,當大家朋友先至約時間食餐飯彼此聯絡下感情,人地呢啲先係當你係朋友既行為,你仲好意思開POST暗指人地係假朋友

你拒絕請食飯不突止,仲一個屈尾十畀番一半錢人,均真成咁,你真係上黎申請快證博畀連登仔屌
你明唔明 你俾油錢=當請佢做司機

人地有時收工想自己一個靜下

咁你俾左油錢 人地又唔好意思唔車你

有時唔係俾左錢就老奉
司機付出既技術/精神呢
不過預左你話佢本身自己都揸車出去
唔好講錢先,免費車你一次半次有咩所謂
點會日日車你呀?short撚咗呀?淨係出一半油錢就請咗個私人司機?
做你朋友真係慘,佢應該忍撚左你成個月,冇屌你已經算係咁
你覺得車程1粒鐘嘅油錢會少過你餐飯?
咁你最後有冇比返油錢人?
當人司機你都係自9私
啱 你朋友睇穿你咁撚老土
仲要人地開珧口先話俾返錢人 肉酸珧
B仔 搭返車 再請佢食一次 以後少啲見
近排轉左新工,離屋企大約一個鐘車程
交通就有少少唔方便,但人工就可接受範圍
有個好耐冇聯絡嘅中同睇到佢ig story先知
原來佢都係喺附近做,我咪話順路車埋我返去
因為中學嗰陣大家都住喺附近
如是者約一個月,佢叫我請佢食餐飯
咁我覺得唔好,AA制比返一半油錢佢
過幾日連whatsapp都唔覆我
完全都唔知佢嬲乜
多得佢我依家分清邊啲先真朋友定假朋友

好撚厚面皮
紅字係你個friend同你講先啱
仲要人哋開到口先請人食飯
佢唔係嬲你呢樣
佢係嬲你開完大快活問答po
但又唔答佢問題啫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞