Uber女乘客嘔到人地架車一車都係 事後失蹤

373 回覆
717 Like 18 Dislike
btw ig起底好似犯法
Cap圖下面有佢id有相
無人起佢底又無po樣又無po名
佢自己走去dm人對號入座
講真嘔吐完你搞大龍鳳拆散架車再砌返又要賠畀你咩

都要合理先得架, 坐你200 蚊程車,清潔費跟的士收費 500 蚊頂盡 。

call 得uber 都係貪佢平過的士少少, 收費頂盡跟的士先合理。
唔方好人
屌, 原來uber有指引, 大家唔洗嘈了

乘客應對因嘔吐或食物溢出等事故造成的車輛內部或外部損壞負責。

清潔費全額支付給司機。 費用評估因混亂類型和嚴重程度而異,可能會收取以下金額:

$0 - 可以扔掉或快速擦掉的物品; 水造成的輕微混亂

20 美元 - 小的內部混亂,需要吸塵或簡單清潔(例如少量食物/飲料溢出、污垢等)

40 美元 - 中度外部混亂(包括但不限於車輛外部的食物/飲料混亂)

80 美元 - 中度內部髒亂(包括但不限於較大的食物/飲料灑在織物或其他難以清潔的表面上,輕微的體液髒亂)

150 美元 - 任何需要清潔窗戶/門或通風口之間的事件,嚴重的體液混亂。

如果您被收取清潔費,您將收到更新的旅行收據。

如果您認為收取的清潔費不准確或不公平,請在此處告知我們。

https://help.uber.com/zh-HK/lite/riders/article/%E7%B3%BB%E7%B5%B1%E5%90%91%E6%88%91%E6%94%B6%E5%8F%96%E4%BA%86%E6%B8%85%E6%BD%94%E8%B2%BB?nodeId=bac13fdc-f4a3-4780-9955-4f32f076a81a
你坐200 的士,整鳩爛人地架車唔駛賠?
死嗅雞用生化武器嗱爛晒d 野,佢食返就當無事
司機個頭都中埋
屌八舊水真係多撚謝你
根本就兩回事,就算Uber唔合法都唔會妨礙民事追討
你呢啲懵撚樣收聲啦
連登係咪好多大陸仔
嘔完失蹤都撐得落
開餐廳係咪預你食到一地都係?
呢啲真係值得叫聲司機大哥🙇🏻‍♂️
uber指引 150 美金頂盡, 自動信用卡扣數比司機, 可以唔洗嘈了
Uber本身唔合法,去追討會比人反咬非法載客取酬
整壞人的野要賠合理,但因為Uber係香港唔合法uber司機先天劣勢

同埋做得生意真係預左客抵賴唔賠足,賠到一半係現實上已好
哇,飲好多紅酒喎
乜logic
“同埋做得生意真係預左客抵賴唔賠足”
uber指引最多 150 蚊美金 自動扣個客數比司機。

再玩就要去小額錢債排期玩半年
等個官判合唔合理。
現實情況,唔係咩叫西客
姐係幫人整完野又屈你呢樣果樣唔得要扣錢
仲有late payment

呢班人係正仆街,係香港,鬼國,文明國家都大把呢類賤人
係差在比例唔同
白痴司機放人走
睇相都覺得臭
過份善良咪要付出成本
uber其實好醒,連賠錢都自動信用卡扣。

如果條女識玩嘢即場畀現金司機叫佢寫返收據, 個司機應該牌都停埋
見過有一單就係咁, 部車行緊嗰陣個客開窗嘔, 半邊車身癡滿嘔吐物, 入晒窗邊, 要拆門清
同車行有仇
遇著啲仆街搭霸王車你都冇佢符

你諗下, 如果揸的士, 個客唔俾錢, 司機可以報警處理, 如果uber, 個客玩嘢中途cancel order 唔俾錢, 司機報警, 即係變相認自己載客取酬?

唔使講咁多
自己要求人哋私了先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞