其實黑人做小魚仙真係問題

208 回覆
1329 Like 32 Dislike
連登仔咪咁嘴gel 住啲仆街左膠癲㗎

原來狂野時速拍到10...
呢套電影第七集開始,大陸既票房係佢既鐵票黎。全部10億起跳㗎。
我好buy 之前Daniel Clark個訪問講既野
完整內容唔記得,但大概記得個意思

話與其整女性007,不如正正經經拍一套可以比個女主角表現到既間諜片
其實女性可以代入其他群體(黑人,LGBT之類),007亦可以代入其他電影/作品

人地日本夠多腐作/百合作,但人地係專登為左表達果d野而寫出咁既作品,真係表達得好,所以人地唔會話佢咩左膠政治正確
但依家歐美個電影/遊戲市場就係夾硬要加,但個作者根本未必擅長寫呢d野,個劇情本身又未必適合加呢d野,搞到唔三唔四

偏偏佢地一個道德光環,勢力大到癲
同打機一樣
hidden message : 請關注海洋污染問題
如果成功俾左膠成功重新定義審美標準
幾百年後有預感我地會俾人笑覺得黑人靚
正如我地而家笑鳩唐朝d人覺得肥婆靚咁
小魚仙搵黑人唔係問題, 你一係將成個故事地點改晒係非洲牙買加, 王子係非洲黑人部落, 所有演員都係黑人咁成個感觀就冇咁難睇啦!!
咁你係咪覺得好靚?
套野2.5億美金,要7.5億先回到本,即無咩可能只依賴本土市場,海外啲觀眾撚理佢咁多咩
最撚憎就係唔尊重原作改原作人物嘅性別,膚色同性取向
例如聖矢Netflix 無啦啦改阿舜係女人,咁美少女戰士頭個五個洗唔洗改一個係男人或變性人
唔係好掛The Little Mermaid依個名,反正人魚故事大把,咪作個新嘅用黑人角色囉
好似哈利波特咁 你直接整套前傳 講幾十年前又好幾十年後又好 你鐘意攞黑人女主角都冇問題
而唔係夾硬整個黑人版妙麗 之後個作者又要出黎死撐話從來冇話妙麗係白人
黑人都有靚,只係佢揾個醜做啫
因為以為可以買兩面 ,即原著fans同左膠都會入場睇,但又唔諗吓你咁樣改設定咪得失啲原作fans囉,反而班左膠得把口
想表達而家海洋污染好嚴重
美人魚都變左種
認真,想講2.5億鎂 都好撚癲
要cg靚真實係咁,所以都洗得咁多錢都唔搵個靚女女主角你話幾on9
而且美人魚要長期係水點曬到咁黑…
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞