尋日邊個話隻斷手好假, 唔會咁少血既巴打入一入黎

199 回覆
165 Like 12 Dislike
真係斷左

【有線新聞】福建廈門兩名網紅戶外直播期間遭人持刀襲擊,其中一人被砍斷手,疑兇已被警方拘捕。
片中兩個少年石佳明和葉建安是福建廈門的網紅,周二晚上8時半左右,在當地的華天涉外學院一間咖啡店做戶外直播時,突然有黑衣男人持刀從後斬向其中一人,兩人見狀隨即走避。
另一段片就見到,兩名網紅遇襲後往學校的籃球場方向逃去,黑衣男緊隨其後追趕。
有片段顯示救護車到場,有救護人員將傷者手部包紮,再送院治療。
有知情人周三凌晨在網上發文表示,被斬傷手的是石佳明,又指兇手原本打算襲擊葉建安,怎料斬錯對象,石佳明的左手更被當場斬斷。
有聲稱是知情人表示,葉建安與疑兇的女友有染,雙方因而結怨,疑兇懷疑因此行兇報復。
廈門市公安局通報,疑兇已於周三凌晨落網;初步調查指,他因為與遇襲兩人在網絡平台發生口角,於是心生不滿行兇。

https://www.i-cable.com/%e6%96%b0%e8%81%9e%e8%b3%87%e8%a8%8a/%e4%b8%ad%e5%9c%8b%e5%9c%a8%e7%b7%9a/132915/%E7%A6%8F%E5%BB%BA%E5%BB%88%E9%96%80%E5%85%A9%E7%B6%B2%E7%B4%85%E7%9B%B4%E6%92%AD%E6%99%82%E9%81%AD%E6%8C%81%E5%88%80%E8%A5%B2%E6%93%8A-%E4%B8%80%E4%BA%BA%E7%95%B6%E5%A0%B4%E6%96%B7%E6%89%8B/
食人條女嗰個冇事
把刀咁撚利
支那人嘅刀功係有一手
真係手黎?
條片完全無血,淨係以為有人向刀手掉野阻擋佢襲擊
一名抖音主播在直播過程中突然被砍
https://lih.kg/bzfyqHU

有啲仲堅持緊
咁撚慘無啦啦俾人斬
被斬傷手的是石佳明,又指兇手原本打算襲擊葉建安,怎料斬錯對象,石佳明的左手更被當場斬斷。

話就話大刀會
係刀口生活嘅連登仔唔多囉
不過唔識又要扮識係柒D嘅
女就你屌,手就我斷
好帶挈
哇好撚慘點錯相

個刀手又係仆街嚟嘅,冤有頭債有主呀嘛
識得呢D朋友就預左架喇
屌斬錯人

我話假咪假,點解一定要人信係真先
香港警察+智慧燈柱支持者-朱仔成
係著名五毛,唔好畀佢扮嘢洗底

刀手好勁
佢斬頭都可以一野斷
想知條女有無事

痴線, 斬一下都可以咁清脆成隻斷出黎
刀手背住佢哋斬,咁就睇住直播認人,點知唔記得咗佢企個位望過去同直播係左右調轉
兄弟,你去帽人就冇事,我打飛機就斷手
好戲劇, 好似真係有學劍術咁
係後面準備時係咪咁

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞