從國泰空姐事件中 有冇人覺得而家啲中國人越黎越鍾意玩舉報?

187 回覆
381 Like 21 Dislike
醒撚左好多啦
仲以為係之前個啲任屌唔識玩嘢咩
好人好者有邊個要同天龍人講嘢
成日話嚟香港問路冇人理佢 大佬我如果唔小心指錯路比佢 佢去告我特登指條錯路陰佢 咁我咪大鑊
就算工作上不得不同天龍人接觸 無論佢講咩都好只會答“是” “否” “不知道”
陣間你講多兩句佢又錄你音咁你就冇咗份工
天龍人講左,就係要“舉報”
同連登一樣 因為現實有社恐唔敢出聲
當事人同旁觀者都係
血濃於水呀
就係要你流血不止
迴力鏢姐香港人鍾意投訴鍾意玩程序,到人地識玩就知驚
唔知一問,個大陸人故意去休息室搵班空姐,然後錄音?
因為佢知道係香港,佢地先係主子, 係一等人, 香港人只係三等賤民, 一舉報一定有著數拎
而事實上都係。
當正支那人係正常人質素咁樣死出黎扮公道
唔係而家啦,幾千年文化都係搞告密,酷刑,陰謀既地方,武則天時代權臣來俊臣出咗本書叫羅織經專門講點搞哩啲野
早十年對住大陸客大大聲喝鳩佢唔得就搞掂。
依家天龍人大聲d 都俾佢投訴
明槍易擋 暗箭難防 香港人條路只會越嚟越難行 講心計講手段香港人完全唔係隔離國嗰皮
而家?係咪00後讀書無教文革?
最怕你團結 所以互不信任先有利統治
帶d劣質文化黎香港
舉報同批鬥唔係支那強項咩
因為d人係大陸唔可以咁做
文革批鬥基因入哂腦
唔止文革啦 以言入罪呢啲中國歷朝歷代都有
你去問個支那人啦
港女笑中國人英語差就即炒, 點解中國人成日笑香港人普通話差就無人出聲
https://lih.kg/3396743
而樣野香港人先係第一
唔係每一行都可以剩係答是否不知道醫護解釋病情 試過話唔識普通話(真係聽唔撚明,啲口音重撚到)都比人投訴
偷拍不嬲都係
你個樣好睇又影,唔好睇都影
反正佢地狗屎垃圾都影

之前去韓國見到大陸仔影個泡菜妹
好死唔死無閂閃光燈
個泡菜妹見到行去佢面前叫佢del
又係咁西班牙西班牙咁屌條大陸仔
佢地唔肯,又係咁講聽不懂(煲東瓜)
最後搞到報警,2個差佬過左嚟
佢地先識驚講即刻del
係咁同條女講sorrysorry
但條女係嬲L到要求一齊翻警署落案

後尾聽個fd講先知韓國有肖像權但只係罰錢
但可以追加侮辱罪呢啲buff告到條友PK
所以係韓國個班香港YouTuber真係好彩未比人告
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞