點樣寫Cv?

24 回覆
0 Like 10 Dislike
chatgpt啦
去大學interview 嘅cv係咪寫返中學d獎同活動就ok
大學夠分就收架啦,睇咩cv
佢話要兩份resume 我又唔知佢想我寫咩落去
堅,interview對答都可以搵佢,好有用
之前又冇返過工 work experience 係0 成份cv咪吉左
教埋樓主呢d入世未深,有個app叫poe
我google到係打機Game
你真係蠢唔撚係扮,你估個個一出世就有經驗咩
咁多google resources 你又唔跟
Poe chatgpt
要apple先得 or用browser Version
問題係我真係白紙一張 完全冇嘢比我寫
chatgpt啦屌你老母問問問睇見就扯火弱撚智學人讀大學
咁惡做咩 我又冇得罪你
全世界一開波都係白紙
白紙有咩問題?個問題你自己
今年做住做美團先
下年再揾咪有working experience 寫落cv 囉

唔好蠢到咁啦

講真最尾係睇dse分,cv冇乜用
唔洗太認真down返正常template求其dup入去,
冇錯字冇錯format就差唔多

多謝你巴打
寫一份好的求職簡歷(CV)可以幫助你在面試和求職過程中脫穎而出。以下是一些建議,可以幫助你撰寫一份出色的CV:

1. 個人資料:在CV的開頭部分,包括你的全名、聯繫方式(電話號碼、電子郵件地址)和居住地。確保這些信息清晰可見,方便雇主與你聯繫。

2. 目標聲明:在CV中加入一個簡短的目標聲明,描述你的職業目標和尋求的職位。這可以讓雇主了解你的動機和興趣。

3. 教育背景:列出你的學歷,包括畢業學校、所獲學位和專業。如果你有任何特別的學術成就或獎項,也可以在這裡提及。

4. 工作經驗:詳細描述你的工作經驗,包括公司名稱、職位、工作期間和主要負責的任務和成就。使用有力的動詞和具體的數據來展示你的工作能力和成就。

5. 技能和專長:列出你具備的技能和專業知識,包括語言能力、計算機技能、專業證書等。如果你有相關的實習經驗或專案經驗,也可以在這裡提及。

6. 額外信息:如果你有任何額外的相關經歷、志願工作或社區參與經歷,可以在CV中提及。這些可以展示你的全面素質和積極參與社會的能力。

7. 參考人:最後,提供一些可供聯繫的參考人。確保提前與這些人取得聯繫,並獲得他們同意作為參考人。

在撰寫CV時,請確保內容清晰、簡潔、易於閱讀。使用恰當的字體和格式,保持一致性和專業性。在撰寫前,可以參考一些範本或網上的資源,以獲得更多的靈感和指導。

最後,檢查你的CV,確保沒有拼寫和語法錯誤

。並且每次投遞前,根據應聘職位的要求和公司的需求,對CV進行必要的修改和調整,以使其更加符合目標職位的要求。

祝你在面試和求職過程中順利!
有冇資料,可以幫你寫

TG: hkhappylife1214
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞