點睇同事返工5成時間都係傾閒計

41 回覆
5 Like 21 Dislike
講真,嘈撚住哂
佢地低級過我
認真,直接屌7佢定同佢老細投訴?
傾住偈做嘢,定係掛住傾偈唔做嘢先?
2者都影響到其他同事
這個問題需要根據具體情況來看待。如果同事只是偶爾返工只傾計,並且沒有對工作造成太大的影響,那麼您可以嘗試與他進行溝通,讓他明白您需要專注於工作,並且希望他能夠尊重您的工作時間和工作環境。您也可以提出建議,例如在工作時間之外進行傾談,或者將討論的話題限制在工作相關的範圍內。

如果同事的行為影響到您的工作效率和工作品質,或者他的行為違反了公司的規定和政策,那麼您應該向您的老闆或管理層反映這個問題。您可以提出您的困擾,並提供相關的證據和事實,讓管理層了解這個問題的嚴重性和影響,並尋求其幫助和支持,以解決這個問題。在進行投訴時,需要注意到以事實為基礎,避免情緒化和攻擊性的言語,並且尊重同事的隱私和權利。

總之,如果同事的行為影響到您的工作效率和工作品質,或者違反了公司的規定和政策,那麼您應該向管理層反映這個問題。如果同事只是偶爾返工只傾計,您可以先嘗試與他進行溝通,尋求彼此的理解和尊重,以達到更好的工作環境和效率。
好事嚟 一齊Hea
又話香港返工水深火熱 個個ot到八九點
但我唔hea
我要靜先做到野
其實睇部門
以bank back office為例
D野簡單又有SOD,呢班人當然可以談笑風生做野
毒撚無人同你傾計所以嬲嬲豬?
首先,低級自己既人有咩利用價值請問

仲有 我返工為錢,要維繫關係,我花時間同高層social唔好?
under你既咪屌, 唔係直接under你既你憑咩屌人. 自己戴耳機做野啦
點解要我就班人?
博唔到就努力做野
上到位做高層人地咪服你
Otherwise, shut the fk up
點解要就你?
呢個問題係你做緊既野影響到同事

自己睇返公司handbook

真係有權同HR講

唔撚好咁自私啦,咁大個人用下個西腦
你D同事就圍威喂
你件毒撚就無人理,係連燈出POST博同情,愈睇愈慘

你同你同事一樣5成時間唔係做野,不過佢地係同人傾計,你就上連燈
連登仔新技能 讀心術
一定要搞大件事
留名觀察事態結果
樓主 要唔要寫信投訴同事,幫到手實幫
咁你等乜嘢?
即刻同HR講啦
同我哋講托柒?
點解佢地阿頭, 其他人唔投訴? 得你咁渣比人影響到做野, 咁大個人意志集中咁撚廢

BTW支持你搞大佢, 係連登講無用
嘈集中唔到就話人廢

成個地球圍撚住你轉?

咁撚大支野貼稅單睇下得把死人口
咁撚大支野貼稅單睇下得把死人口
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞