關於 Bowtie pink問題

12 回覆
3 Like 3 Dislike
最近睇咗好多Post , 話pink 等候期幾年, 我而家睇番好似改咗180日, 咁而家算唔算買得過?
請教各位師兄
買bupa 好過
好似好多人話佢唔claim錢
Bupa CS出名閪,不了

Pink都有得諗嘅,而家等候期越縮越短,你唔係有心呃保險,基本上唔會有問題。
如果睇埋嚟緊十幾年保費,咁bupa同cigna真係貴好多,冇咩特別要求嘅話,緊係睇錢做人
Bowtie pink 嘅話長遠嚟講保費好貴

想了解下其他醫保問題可以dm我

thanks
唔好BUPA , claim唔倒
1.
5月27日 買保險 比錢保險公司時保險公司乜都話yes yes yes,當要佢批去養和醫院做檢查 全部都唔批,那天很傍徨,明明買了保柏住院互通保 ,明明睇其下網絡專科醫生,竟然唔批住院檢查抽組織.....
2.
6月1日 又係激心日子,每逢claim保險 基本都係唔批!
由網絡醫生安排到養和醫院抽組織竟然唔批,連醫生的護士都第一次遇到,無法因太急,只我自己出26000先再試claim返 唔得先搵律師
3.
2021年12月13日
保險突然唔批抽血驗查申請
在私家抽血檢查已經半年了,
今日突然收到私家診所通知,
保險公司Reject左我抽血化驗的申請,
私家診所護士叫我打去了解發生乜事,
每次搞保險都很費心力,
首先,最少等半小時才有人接電話,
今天也是等了差不多半小時才有人接聽,
我比左資料客服,我問客服 reject原因?
客服無答,只說 我診所護士有send另一份給它們
4.
2021年12月15日
保險終於有回覆了
經過兩日的溝通及等待,
保險終於有回覆了,
保險回覆我驗血 是受到保障的,
所以我抽血是可以claim保險,
我問返客服, 這是什麼理由reject了我的申請?
客服仍然回避問題。
我問客服下次抽血需唔需要搞咁多嘢先至會批?
客服話已經同有關賠償部門溝通過這些問題,
應該下次可能不會再發生。
我和客服說: 如果我保額不足你reject我,我心甘情願! 但一個批了半年都冇問題的申請突然間這個月reject申請都要畀返個原因我!
客服仍然迴避問題說:已同有關部門溝通了。
我和客服說:希望同類事情不要再發生因為你們的熱線很難接通,我最少要等待半小時才有人接聽。
客服說清楚明白。

以上係肺can病人
有名你叫「高端」喎...高端嘅重點係全數賠晒,緊係貴㗎啦
所以係貨比幾家睇下邊間扺啲啫

Pink其實基本哩都包晒啦,比某幾間公司嘅高端都平
我就係有睇呢篇野
搵返有agent既好
Bupa出晒名柒啫

其實agent好睇你自己,想咩都唔理畀錢人哋搞,定係自己上網research下但用平啲價錢買同一樣嘢

個人嚟講就好唔鍾意啲agent日sell夜sell儲蓄plan,就揀網上保險公司
請問你用邊間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞