有冇人知Yoho hub個陽台點晾衫

147 回覆
5 Like 67 Dislike
我洗同乾都係會落袋
未爛過
西裝就拎去洗衣鋪
都係未爛過

唔明你點樣會乾爛d衫

我以前係香港果時長期咩衫都係比洗衣鋪洗
都係未爛過
出去洗咁污糟

用過乾衣功能未
啲衫唔會全乾 仲要又皺又褶
都係要再掠
陽台用黎扑野用,涼乜衫
又唔會去到爛

但仲有啲水氣同皺都係要晾吓好
先唔講晾衫
度門個設計都on99
依家啲工作平台,工作都唔夠位呀
又晌到講d 你你你你你你你你你你你你你你
好明顯係你部乾衣機太廢
我2年前新買乾完係全乾
同埋我唔係2合1 係分開2部

你拎出洗衣鋪洗d衫番黎都唔係半乾同皺啦
唔通洗衣鋪會幫你件件拎出去掠同熨咩

西裝唔拎出去洗係屋企要點洗就真係唔識
通常底衫、睡衣、床用品、運動衫先會乾,
出街衫掠仲方便
新地送個部西門子係二合一
咁yoho hub業主應該點?
洗衣鋪梗係件件都會熨下同摺下,你唔係以為衫會自然直呀ma?

你講到個個後生都唔洗晾衫,香港有咩屋企可以買部純乾衣機呀?
yoho hub業主自己買部乾衣,唔可以掠衫,一掠衫就係廢老
早就應該要啦, 好撚討厭

冇位擺2部用開2合1

成日都覺得出去洗污糟 同人用埋同一部機
相差好遠, 收衫嗰陣揚兩下就冇,
屋企入面就有撚排抺
會摺衫正常
洗衣鋪磅洗收咁平都會同你件件熨下?
呢個真係唔知
我weekend去問下先

住劏房棺材盤就直頭洗衣機都唔買直接洗衣鋪搞啦
正常單位300呎up點可能擺唔到乾衣機呀
應該屋入面都唔可以擺放任何東西
唔好講陽台跌煙 我之前房個窗都跌到入嚟
西裝係屋企點洗?
其實你點解會覺得樓下就有洗衣鋪??
300呎都放到純乾衣機??
又唔知洗衣鋪磅洗會熨同摺??

原來係巨嬰
真 日日長開 幾日就要吸下塵抹下地
睇咗公契,有列明唔畀晾衫,
直頭係單位任何部分都唔可以晾衫,即係你晾喺廁所都唔得

不要在房外掛衣服晾曬。

不得使用或允許他人使用單位的任何部分,以任何方式進行衣物或類似用途的晾曬,因此而改變房屋外觀或對其他土地和單位的業主或住戶造成困擾或不便。

不得豎立收音機或電視天線等。

不得豎立或允許他人豎立任何收音機或電視天線、廣告招牌或掛、陳列或允許他人掛、陳列任何洗衣布、衣物或任何不悅目的物品,或在任何單位的平頂、屋頂、陽台、外牆、走廊、電梯大堂、入口大堂或任何物業經理認為不合適或對其他建築物或物業業主或住戶構成困擾的區域存放或允許他人存放任何器具或其他物品(除非經本契約允許的FSI),物業經理有權在未經通知的情況下撤走此類物品,但在提出警告後,如果該業主未在合理時間內聽從警告,則費用由違規業主承擔。
呢個係示範單位?
乾洗唔同
大件嘢 外套呢啲都會出去乾洗
但平日啲衫唔太想
冇計喎 晾衫咪唔好閂門
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞