東涌蛇吞貓.有片|4米巨蟒鯨吞小貓 目擊者:親眼睇真係第一次

655 回覆
183 Like 42 Dislike
蛇蟲鼠蟻係社會定義嘅四大害蟲
點解見到條蛇食貓仲要安慰自己呢個係自然定律?
香港人啲阿Q精神真係病態
有無諗過人類呢種生物都係大自然一部分?
所有人類係地球既活動包括污染都係大自然
同蟻係蟻竇做任何野一樣
你會唔會話蟻(人)係蟻竇(地球)既活動係破壞蟻竇(地球)?

而人睇蟻竇=地球係銀河系
微不足道
可能有外星人睇緊人類活動
=我地睇蟻竇啲蟻

利申:反對出手阻止條蛇,純討論
又係果d唔夠人講就拉所有人落水既技倆
你代表全人類回覆呀?
唔好咁cls啦你
咪一早叫咪張自己d主張套落人度囉
一時又話選擇性憐憫冇偽善
一時又全人類都偽善
你究竟知唔知自己噏乜架
我都唔想屌到你咁應架
電鋸囉 元朗大把
阿媽打仔係大自然既規律
我一開始都咁講架喎
跟返你嗰套嘛
人類就一向自私架啦
係唔同程度嘅姐
咁我話佢偽善有咩問題
你又話佢唔算偽善既
做咩又轉哂口風
你答到我我邊度偽善未啫
答唔到就唔好搬全人類出黎講啦
龜都係啦
https://www.youtube.com/watch?v=xPuLeFNq3eM

我就唔得閒捉蛇,你上吧。
有,人類製造污染嘅過程其實係為生存或者獲取好處既副產物,係人類生存必然會產生嘅嘢
因為我唔覺得佢有偽呢個行為
從來都唔覺得佢善良
清 你會唔會睇少左國際大刀會個朵
你覺得4米勒唔勒得死你無案例好難答嘅
你覺唔覺得佢善良同佢有冇偽善係兩樣嘢嚟㗎喎
你越講越冇standpoint
條片咁能短
定你將雙重標準當係偽善咋
你句其他動物條命唔係命?仲嘔心就真嘅
好心啲柒頭摺埋啦
成撚日衝出嚟柒
唔講root cause既話咁其實好多種野生動物都會撚死野生動物
啲人針對貓狗係因為數量多姐 點解數量多咪又係因為人
你又知佢唔係雙重標準加偽善
2樣野冇衝突架喎
你前言不對後語就真係嘔心啦
傳聞又話貓剋制蛇?呃鳩我
冇善意又何來偽善
人哋好直接:我係自私我鍾意貓多啲所以條蛇可以去死/食其他
根本連雙重標準都唔係人哋又冇話佢好愛惜動物

你同你朋友爭女然後叫佢媾過第二條又係咪偽善
呢啲叫仆街姐
人哋留言講一句說話
最多咪base on佢句說話嘅意思去回覆
佢嘅意思就係其他動物死冇所謂貓死就唔得
呢啲咪就係選擇性愛惜動物生命偽善加雙重標準就係咁簡單
你就喺度無限延伸人地個人本身有冇善意仲要加人哋冇嘅字眼落去係咪cls
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞