美股認真討論區 MMMCCLIV

1001 回覆
0 Like 2 Dislike
都可以咁講嘅
睇嚟巴打你係machine learning 高手嚟
要多d 上嚟學吓嘢先得
你google做?
做咩範
有nda咁癲
NVDA er ath
同牙g做老闆請人條件一樣
水至清則無魚
唔係呀
你apply bedrock 佢會叫你簽NDA
因為未推出
但比佢d 客用吓咁lor
我apply 完就成功咗
你都唔差啦

講真我都係玩過一兩次
但感受到佢係爽過chatgpt好多
D野又準
GPT4 其實都好好
但係都係冇bard 咁快同埋冇real time data
Bard 只整合埋google search 真係贏哂
同一次過比幾個版本你
而ClosedAI 整合bing
Bing 本身廢,real time search 又慢
但感受到佢係爽過chatgpt好多
D野又準

未用過bard,有無例子?
留名學野
我中意佢好似你地寫paper咁有ref
真唔真都可以fact check
Bing真心廢
D野search唔到 search result好差
個ui又花 睇到眼都盲
果陣興chatgpt咪轉去bing試下
用左兩日真心頂唔順
轉返google
唔係掛
純用家體驗
我覺得bing 好過bard 好多喎
bard 成日9up
又唔係逐句有reference
雖然bing 啲search results 廢廢哋係真
上年N卡重同2000年牙膏廠比
係人都知n卡貴
個個都等業績沽9佢
今星期實SS
早排試玩
search 嘢bing 同bard 不相伯仲
bard 有時仲出得詳盡啲
但係bard 9up 怪
又唔係句句有source
同埋bing 細心啲喎

叫佢出10 題logic question bing 完勝
bard 出垃圾 出啲logic content 勁ambiguous 嘅嘢

bard仲會犯埋啲chatgpt 嘅錯

然後仲有一點
bing 有一次由limited information infer 到我想點
bard 完全估唔到
Ching chatgpt 進化咗
正宗lemonade
個bard 係唔係仲用緊LaMDA
你可以去bard activities 度睇吓
因為同GPT4 一樣
未係全部人都available
HK It no.1
星期一
七點幾都仲未搞得掂個轉數快

星期日
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞