一年唔會去一次圖書館既你,政府要下架敏感書又關你咩事呢?

50 回覆
12 Like 82 Dislike
我恥笑緊班「忽然關心乜乜乜」既跟風連登仔
人地又何嘗唔係恥笑緊腥肛正苦忽然愛黨 做埋d柒事?
連登仔有學你咁講過不問政事?
得你話乜鳩都唔上心咋喎 乜鳩都冇所謂咋喎
既然你乜鳩都who fucking care mode 又恥笑乜鳩野呀?
太監和人洞房?
你條友做開棟篤笑既?
起初他們(德國納粹黨)追殺共產主義者,
因為我不是共產主義者,我不說話;

接著他們追殺猶太人,
因為我不是猶太人,我不說話;

後來他們追殺工會成員,
因為我不是工會成員,我繼續不說話;

此後他們追殺天主教徒,
因為我不是天主教徒,我還是不說話;

最後,他們奔向我來,
再也沒有人站起來為我說話了。
傻西

最後,他們向我奔來,
我已經坐飛機飛去英美澳加了。
依家有Hyread同Libby
邊個同你講借書一定要親身到圖書館
圖書館有最新期數嘅雜誌,有埋電子版,年中幫我慳返唔少
你自己唔用唔代表其他人唔用
我依家驚佢癲起上嚟下架晒d台灣雜誌換晒大陸雜誌
咁請問下左架果堆敏感舊書,有電子版畀人借?
一年都唔會見呢度user一次嘅你,佢哋諗乜又關你乜事呢
下咗架我依家又點查
就算係舊書,只有當年圖書館有拆書scan做pdf自然就有
就算我答你有,你又會問我有冇借,冇借又問我關我咩事㗎啦
咁講下同類又未下架既書

Eg Ben Sir既講廣東話既書
點解你嘅支那主子唔關佢事又成日干涉別國內政
我就係圖書館返工,會多咗人問本嘢做乜下架
緊係關啦
唔駛諗睇咩野書
咁唔好咩
叫佢寫信問1823啦

1823會彈返俾館長(L)或副館長(AL),因此門面答覆搞唔掂係先要叫AL出來處理
我意思係,D人嫌煩唔會寫信去1823

咁問題就解決了
你就想
有客係會專登寫信屌人或讚人,我係試過俾人寫信讚一次
有人見你唔按佢寫嘅順序俾館藏佢都會屌
跟足程序要求睇身份證都會向館長投訴
咁撚得閒?

無所謂啦,你都係回個罐頭Reply畀佢就算

佢都無得嘈
屌到個傻閪hang 撚哂機

用太監笑人洞房依句形容個傻閪好撚貼切

起下條懵撚底就知佢同自閹左無乜分別
回郵唔係我呢D低層員工回,不過乜都唔即場答人會較大機會被屌返圖書館但唔識圖書館嘢,令人唔滿意
因此一般盡可能答個門面回覆,仲嘈就叫AL出面
行得正企得正,怕咩23條
圖書館=文化=歷史
秦始王點解會焚晒六國嘅書
2023年啦。仲講書書書?
政府有哂呢類書的借書記錄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞