搞乜撚嘢咁多甲蟲

55 回覆
20 Like 0 Dislike
琴晚一晚就飛左4隻入黎 好撚煩
我前兩日都係
有唔同種類,好似小強咁外型大小有不同
大家飛入屋果種係咪哩種金龜子?大約1.5cm至2.5cm
用比實物更大的尺寸觀察光珠金龜子。只要在手機上瀏覽 Google 的相關搜尋結果並輕觸 [透過 3D 模式檢視] 按鈕,即可一睹其風采! https://www.google.com/search?q=%E5%85%89%E7%8F%A0%E9%87%91%E9%BE%9C%E5%AD%90&hl=zh-Hant-HK&stick=H4sIAAAAAAAAAFPi0M_VN8jKSE96xGjMLfDyxz1hKa1Ja05eY1Th4grOyC93zSvJLKkUEuNig7J4pLi44Jp4FrHyP23tfN6_4GX7xJf75jxdOwEA0g-B6lIAAAA

好好玩
每晚殺一兩隻,殺極都有。。。
屋企岀面條走廊全部都係,又成日飛入嚟嚇人
佢一飛就好大聲
屌、日日都飛入嚟、好撚煩。捉完掉落廁所沖走
飛入嚟係咁撞嚟撞去、有病去第二度😵‍💫
仲要第一次沖涼見到個陣試過水攻 番皂浸都唔死
生命力頑強到
有冇李光珠金龜子
益蟲來
我屋企都試過。 喺廚房成日都有一兩隻走出嚟, 殺極都有。 後尾發現原來喺其中一包藥才有成竇, 揼咗包藥材之後一隻都再冇見過。
仲有好多 幼蟲 蚊又有 甲蟲又有 人都癲
有無方法可以令佢地唔入屋 好撚煩 屌你老衛生處滅下蟲得唔得 成個走廊都係死屍 一晚起碼飛5 6 隻入來 仲要搵唔返佢地出來

日日都飛幾隻入黎
嚇死我啦

以前都冇依d昆蟲,唔知點解今年有,仲要咁多
係咪世界末日
仆佢個街,一鳩拍死佢仲要成手粉
你點得出依個結論的
會唔會同周期蟬一樣有周期性爆發(埋在泥下10幾年生長)。可以google下周期蟬
令你失望,唔係喎
今年好似特別多黑金龜飛入屋
你徒手/用紙巾捉住佢就得
佢哋基本上唔逃走唔還拖
飛到啪啪聲唔敢捉啦
有時仲會衝埋人度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞