[ViuTV] 2130-2230 全民造星V (6)!

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
老規矩啦,劇透請用深藍色細字,如有任何劇透圖片,請用四層加密

《全民造星V》(英語:King Maker V)是香港電視娛樂於2023年製作的選秀節目。節目原定於2022年製作,但因應MIRROR紅館演唱會事件而押後舉辦,並於2023年1月重新啟動拍攝。節目亦首次與海外華人媒體合作,包括加拿大中文電台和Astro全佳HD。
本季同步在香港、溫哥華及吉隆坡,由7月15日至8月11日招募。跟首兩季一樣,本季只限男性參加者參與。
第一季部分參賽者會到海外發掘有潛質的參賽者,MIRROR正副隊長楊樂文及江𤒹生已在12月到溫哥華,最後選出14位參賽者;而ERROR正副隊長梁業及何啟華則在2023年1月到吉隆坡。海外的參加者收到主辦單位通知後,必須於2023年1月前到香港進行或拍攝節目。
本季共有7000多人報名,原先選出99位參賽者,最終為94位參賽者,並分為兩組。據說強尼在英超直播中提及節目在新年前進行第一輪比賽,拍攝近30小時。
2023年2月10日,舉行《全民造星V》優先場並安排部分入圍參賽者出席與記者媒體見面。

參賽者分成A、B兩組,導師如下
A組:陳蕾、陳健安
B組:韋羅莎、馮允謙

94強名單
https://kingmaker.viu.tv/contestant
想睇下海外兵團最後入唔入到決賽
王鋒幾時出
睇好佢拎冠
星4係睇女only
個show唔好睇
先唔講參賽者
屆屆嘅參賽者整體差別都唔會好大 都係有啲人kam有啲人勁咁
但係星4嘅導師搞唔掂
講起個祖妖就把火
Sica果組贏竟然揀佢嚟foul
唔foul佢,佢點幫自己話劇團做嘢我冇睇123,但4呢個贏咗都要foul人嘅賽制勁on9

應該就係頭二round評判 (記得有鄭溶) foul o左trash (當時佢人氣未咁跌)
令牙祖失預算
(再開頭foul emiko時, 現場其實都有少少顎然)
覺得評判唔受控制, 所以先實行"死亡名單"
之後25強淫day失手, 名單就發揮功效, 保住熱門(day)
不過犧牲o左蛋, kinki (但無形中保送假何超, 大蛇丸)
星4係睇女only
個show唔好睇
先唔講參賽者
但係星4嘅導師搞唔掂
講起個祖妖就把火
唔foul佢,佢點幫自己話劇團做嘢我冇睇123,但4呢個贏咗都要foul人嘅賽制勁on9

應該就係頭二round評判 (記得有鄭溶) foul o左trash (當時佢人氣未咁跌)
令牙祖失預算
(再開頭foul emiko時, 現場其實都有少少顎然)
覺得評判唔受控制, 所以先實行"死亡名單"
之後25強淫day失手, 名單就發揮功效, 保住熱門(day)
不過犧牲o左蛋, kinki (但無形中保送假何超, 大蛇丸)

(上個post 多o左quote tag)
星4係睇女only
個show唔好睇
先唔講參賽者
但係星4嘅導師搞唔掂
講起個祖妖就把火
老實講,牙祖係教得差
但foul人我覺得唔關佢事,佢做醜人姐
睇25進20就知道
D人大約去到咩位置,邊D入決賽,甚至邊個入到團
其實一早set 好曬,有曬劇本
牙祖響sica最成功嗰下踢佢走
某程度上幫緊佢

真係覺得佢差就唔會之後搵佢做舞台劇

其實係點幫法?

即係預知如果主席繼續晉級, 就反而會失光環, 被唾棄
所以懶好心咁要佢最光輝之下離開?
(就係有一round係主席一個救全組, 牙祖's team本來已經大落後)
初選果陣有好多青春後生既
Wing都話呢d係佢心目中既女團
係花姐係咁話無特色唔掂之類黎左右佢決定
至於芯0 果陣其實呢度真係不斷有吹奏
佢表現都好穩定 就算決賽民選票數都唔低
但選左佢入去之後就瘋狂比人話佢老
Gao同一情況

而家成個團搞成咁始作俑者我覺得係花姐
至於wing 由winka件事到so Ching 退團都睇得出佢都真係廢
我嗰陣都係咁喺個post度話360搞唔掂,唔好俾佢入去搞到啲妹豬唔上唔落
由佢唔入團但入diutv裡面拍劇拍綜藝,多個女藝人咪算囉
懶係要販賣夢想
唔諗下呢行根本就係青春飯,佢過多兩年就40,啲妹豬過多兩年都未夠25添呀
因為佢一個玩死哂成團嘅style為乜

Gao就唔係嫌佢老,係嫌佢醜樣
樣我無乜所謂,但佢把聲真係唔得
明明團歌得嗰一兩句,係佢嗰句live嗰陣特別難聽
唱得嗰啲一係一早foul撚晒(妹 sinnie hopui emiko)
一係diutv自己睇唔上眼(val kinki)

搞到個團真係唱歌擔當到嘅得preka然後有半團人都係感冒底
唱得但係一早foul撚晒仲有mic ana ash(觀眾緣插咗水 但唱真係ok)
trash係評判foul, 牙祖當時係O哂咀
熱狗mic係牙祖放佢入死亡名單而foul, 似乎係牙祖自己唔太like熱狗mic
可唔可以尊重少少
牙day邊忽淫
我覺得整體實力係比其他幾屆差
Mischa係勁,但佢20強對手係固定,你就知水平有幾低
同埋Mischa而家d歌都係紅唔到
固定做戲carry過成個表演

得罪講句星4十強又candy 又ivy又yoyo又Ariel又Alice
呢d先叫純睇樣水平低
冇計 因為要選女團
25強個玩法擺明係for決賽前把關將冇興趣放入團嘅篩走
最on9就係呢點
鏡當年都唔係十強選啦,一樣可以照foul然後揀入團
星4好多呢d無聊濕鳩原則搞到好難睇,wai q carry 左咁多round 都可以差d foul 左ana呢d唱得勁穩嘅又係
Alice ivy就瞓住入廿強

waiq最終入到決賽, 仲同ivy同分(排第10)
成績唔算差, 但viu就冇睇中佢 (同ivy同分唔同命)

ana
睇wiki講, 原來係完round後揀人foul, 牙祖直foul佢 (唔係死亡名單)
即係唔o岩牙祖口味
唔係預知,係劇本
佢係有份睇劇本嗰個
你睇佢復活咩人就知
方方,39ling 隊長gao
擺明係幫節目組留人
如果知道sica唔係on the list 遲早都要走的話
呢個時間foul佢走係最有noise,
你會屌爆牙祖,你會戥佢唔抵
你會洗viutv板
好過之後foul左一句可惜就無了
留定名希望今晚唱歌會好聽啲
唔知第一round會唔會出到一個sharp到好似KT同Marf嘅仔?暫時造星V都未夠noise吸引到街客
點解造星五嘅po會講緊造星4既野
kt?
因為星5暫時無咩好講
咁又咁快推到第六個po
姜大哥
唔知個肥仔幾時出場想知佢跳得定唱得
留名睇今晚屌Bron係花瓶
原來佢一開始已經咁出眾
馬拉嗰個?似唱得。隨時保送決賽
lm
lm
路過入group支持下dick dick
https://t.me/jayjayfung
跳唱都得嘅肥仔已經有一個
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞