萬寧屈臣氏邊隻益生菌最有效?

21 回覆
2 Like 8 Dislike
睇過好多YouTube介紹 好似個個都係賣廣告咁
都唔知邊隻真係有用
有冇人試過邊隻真係有效介紹?!
首先點解去萬寧屈臣氏而唔去iherb睇下先

其次益生菌只係個統稱。有好多種亦有唔同效果。你得一句邊隻有效但又唔講想要有咩效果,其實好難答你。

最後益生菌因為太多款,真係好夾人。好多時要試過幾種先搵到夾自己嘅。

可以睇下消委會呢篇文入門:
https://www.consumer.org.hk/tc/shopping-guide/food-and-cooking/2020-tips-probiotics
壓抑免疫系統既藥即係
食得多益生菌有依賴性
無咩特別事建議唔好買黎食
其實真係要試過先知,效果好因人而異

最近買咗iherb最好賣嗰隻嚟試,我食完日日痾靚屎,屋企人食完反而變咗便秘,唔食仲好過食
請問喺邊隻
大量複製會點?
其實點為之有效?本身腸胃無問題 日日痾,但聽講益生菌可以加強免疫力,係唔係智商稅?
複製
for咩?
如果係秘便 肚痾果d
間中益力多 乳酪 蘋果醋
多食唔同種類蔬果
基本幫到8 9 成既人手
我食左幾日一星期先變靚
不過最近轉左食fancl 日本野
益生元
Bifina S
想問好唔好用
好,但原來GiniB 更好
有隻3+5綠色盒好正 不過係沖水飲 屙屎順左多左 好撚爽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞