覺唔覺 女朋友帶你返屋企食飯 得6個版本太少?

23 回覆
18 Like 4 Dislike
1(租人樓不論乜樓)女朋友帶你返屋企食飯…伯母問你住邊…我租人樓 ka…響深水埗呀…不過D租都好貴下業主又想加租…。冇辦法la想同佢過2人世界…家辛苦D。此時…伯母會話我有D唔舒服要入房先…你自便la…你就同女朋友大家眼望望…最終不歡而散……

2(公屋 租)女朋友帶你返屋企食飯…伯母問你住邊…我住公屋 ka…天水圍…天耀村呀…不過就租…早年走寶冇買到…好後悔…呢成餐飯…你會有飯食…可能又有肉食下…不過成餐飯伯母唔會再有野問你…話之你乜大學畢業…食完飯…伯母會大聲叫…女 送客…

3(公屋 買)女朋友帶你返屋企食飯…伯母問你住邊…我住公屋 ka…天水圍…天耀村呀…不過就買…早年老豆老母買落…都叫自己物業…算係咁la…呢餐飯…你會好開心…你會有飯食之餘又有雞胸食…伯母又會好欣賞你父母當年既決定…而且話題非常之廣…有講有笑…因為有樓…而且樓價升…話之你乜Seven大學畢業…食完飯…伯母仲會問你食唔食生果…走時仲會點點頭…

4(居屋 買)女朋友帶你返屋企食飯…伯母問你住邊…我住居屋 ka…600呎到la…早年老豆老母買落…叫自己物業lor…算係咁la…好過住公屋…好過租人樓…遲D一定會換私樓…外母會話你有志氣又叻仔…因為你已有物業…唔係9 up 能換到私樓既機會係有…呢餐飯…你會好開心…你會有飯食之餘又有魚食…大家會有講有笑…走時外母會問你點解坐多陣…

5(私樓 老豆老母買落)女朋友帶你返屋企食飯…伯母問你住邊…我住私樓 Ka…雖然響將軍澳…早年老豆老母買落…不過已經供完係自己物業…成餐飯…會好開心…好溫韾…你會好似多左個老母咁…伯母又會好欣賞你父母當年買樓既決定…呢餐飯…有飯食之餘又有雞脾食…而且講句野都可以大聲D而且笑容由心裡笑出…因為個女可以搵到個有樓……話之你有乜學位有乜沙紙…話之你老豆老母買落定自己買…樓契最緊要…走時外母會問你點解坐多陣…同女入房玩下電腦…

6(私樓 自己買)女朋友帶你返屋企食飯…伯母問你住邊…我住私樓 Ka…雖然響將軍澳…幾年前樓價低果時自己買落…雖然要供…不過供完之後係自己物業…成餐飯…你會好開心…好溫韾…你會好似多左個老母咁…伯母又會好欣賞你幾年前樓買樓既決定…呢餐飯…有飯食之餘又有雞脾食…外母笑容由心裡笑出…因為個女可以搵到個有樓之剩又搵到個叻仔…話之你有乜學位有乜沙紙…有樓最緊要…走時外母會問你點解坐多陣…同女入房玩下電腦…
其實都好多人住村屋同別墅
應該要有呢兩個版本
叫盧宛茵再拍過
天耀邨唔係租置, 撚有得買
係叫個女坐多陣,我同你入房玩下電腦
有後台洗睇外母面色咩
撚返佢轉頭仲得
有冇一個版本係伯母同個女一齊同你入房玩電腦
師兄都幾熟
圍村仔已經得

(圍村土生土長)女朋友帶你返屋企食飯…伯母問你住邊…我住圍村 Ka…雖然響錦田…太爺同阿爺都做過村長…每個堂兄弟有jj都有丁權...依家一棟住緊...有圍牆ka...泊到車...另外兩棟租晒比人…成餐飯…會好開心…好溫韾…你會好似多左個老母咁…伯母又會好欣賞你父母…呢餐飯…有飯食之餘又有雞脾食…而且講句野都可以大聲D而且笑容由心裡笑出…因為個女可以搵到個有田有地...話之你係人口中既鄉下仔…外母會問你點解坐多陣…同女入房玩下電腦…
比個原整版你

1: 租樓 - 父母全家一齊住
2: 租樓 - 自己一個住

3: 住租公屋- 父母全家一齊住
4: 住租公屋- 自己一個住

5: 住買公屋- 父母全家一齊住
6: 住買公屋- 自己一個住

7: 住買村屋- 父母全家一齊住
8: 住買村屋- 自己一個住

9: 住買居屋- 父母全家一齊住
10: 住買居屋- 自己一個住

11: 住買私樓- 父母全家一齊住
12: 住買私樓- 自己一個住

買果d,再細分供完 vs 未供完
全家一齊住同一個人住,差好撚遠架

舉個例子:
住買私樓 - 全家一齊做,有兩間房,父母,2個仔女,當你係其中一個,呢個case,你只係住私樓里一間房既上床或下床咋

住租公屋 - 單人住。父母和其他仔女住緊另一度,你住緊爺爺既公屋,爺爺係大陸退休緊,屌,呢個情況正過上面好撚多囉
果條片叫咩名好耐之前睇過
有冇訓街版本?
我記得有,話咩伯母嘅笑,由閪裡流出
住納米樓又點計
而家睇返轉頭
5同6其實應該調轉
有乜理由一層供完既樓會輸比供緊既樓
除非條仔唔係獨生啫
買左飛揚一期但比深水炸彈搞到變負資產有冇得入房
要召喚高登教父再出新
被炸既應該係上年揀完樓好開心食咗餐飯, 但今年開始連門口都唔畀入,
要睇條女IG先發現原來佢老母搵咗個炸人既二期業主同佢條女相睇...
別墅係咪伯母姦撚咗你?
公屋買都唔撚會比肉你食啦
試左ChatGPT,我自己改左幾隻字,可能佢唔太識口語

當然可以,以下是第7、8種情況:

7(租屋)女朋友帶你返屋企食飯...伯母問你住邊...我租屋嘅,喺將軍澳一個細過一百呎嘅單位...成餐飯...你會開心咁談天說地,傾下未來嘅打算同埋生活目標...不過,呢餐飯大概唔會話太多有關樓市同埋樓價嘅話題...可能都會講吓住咁貴,租屋真係唔易...走時伯母會問你點解坐咁耐...

8(外國物業)女朋友帶你返屋企食飯...伯母問你住邊...我係外國買嘅物業,係美國洛杉磯...成餐飯...你會講吓屋企係點樣,點解揀咗買呢個物業,可能都會講下樓市嘅情況同埋投資嘅前景...而且伯母都會問問外國嘅情況同埋你同女朋友住得開心唔開心...呢餐飯會係一個好特別嘅經驗,因為好少人可以話自己喺外國有物業...
咪撚玩啦 租樓點都好過住公屋

住得到貝沙灣話撚知你買定租,當然買一定好過租

而且層樓一定係屋企人比好過自己買

因為自己供到無壓力年紀都唔細重入房打乜機,

而老豆老母比18歲已經可以唔洗供行前人廿幾年生活。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞